logo F1online.sk

Nereprezentatívne, hodnotia v Mercedese prvý deň v Japonsku

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Piatok v Suzuke bol daždivý a keďže sa takéto podmienky vo zvyšku víkendu neočakávajú, tak aj trochu nereprezentatívny. Na čele výsledkovej listiny zakončil deň tím Mercedes, kde si dobre uvedomujú, že tieto výsledky nič neznamenajú, ale zároveň to nie je ten najhorší pocit dosiahnuť takýto výsledok.

George Russell sa v druhom tréningu zaradil medzi prvých, ktorí obuli pneumatiky do prechodných podmienok a Mercedes tiež ako jeden z mála tímov použil aj ďalšiu čerstvú sadu, hoci len nakrátko. Aj s prispením týchto okolností tak George Russell zakončil deň na prvom mieste a Lewis Hamilton na druhom.

„Pre tento víkend to zrejme nebude také reprezentatívne, ale určite je to dobré poučenie smerom do budúcnosti. Tiež je vždy pekné zakončiť deň na čele výsledkovej listiny. Určite sa nám tiež podarilo zlepšiť v porovnaní s prvým tréningom, v ktorom sme zas boli na chvoste,“ povedal po piatku George Russell.

„Očakávam, že Ferrari a Red Bully budú na suchej trati dosť rýchle. Neviem, nemám žiadnu predstavu. Dúfam, že budeme rýchli, ale v to dúfam každý víkend,“ dodal Russell.

Jeho tímový kolega potvrdil dobrú formu Mercedesu na vode, ale aj on si uvedomuje, že dnešok má význam skôr z dlhodobého hľadiska, nie krátkodobého.

„Dnes to bolo trochu mdlé, samé šero a voda,“ povedal po skončení druhého tréningu s úsmevom Lewis Hamilton. „Prešli sme si nejaký tréningový program, ale pokiaľ viem, tak v sobotu aj v nedeľu má byť sucho. Bolo to okej, také veľmi uvoľnené.“

„Vždy si máte čo odniesť, takže aj z takéhoto dňa si niečo odnesieme, čo to z nastavenia, niečo z degradácie a zahrievania pneumatík a takisto vyváženia, s ktorým sme sa hrali a nakoniec ho medzi prvým a druhým tréningom aj zmenili. Určite si teda niečo odnesieme a pozbierali sme tiež dáta o úrovni prítlaku a nastavení krídel ostatných.“

„Pozitívne je, že sa nám dnes podarilo zapnúť naše pneumatiky, takže sme nevyzerali takí pomalí, čo je dobré,“ dodal Hamilton.