logo F1online.sk

Oficiálne: McLaren potvrdil príchod Ricciarda

Daniel Ricciardo
© McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király14. 5. 2020

McLaren vydal vo štvrtok o 11:00 nášho času tlačové stanovisko, ktorým oficiálne potvrdil príchod Daniela Ricciarda z Renaultu. Austrálčan do tímu zavíta počnúc rokom 2021 a bude kolegom Landa Norrisa.

Správa hovorí aj o tom, že Ricciardo podpísal “viacročnú zmluvu” a zaujímavé sú aj nasledujúce slová: “Carlos Sainz tím po dvoch rokoch pôsobenia v McLarene na konci sezóny 2020 opustí.”

“Podpísanie Daniela je ďalším krokom vpred v našom dlhodobom pláne a do tímu prinesie vzrušujúcu novú dimenziu,” uviedol výkonný riaditeľ McLarenu Zak Brown. “Pre náš tím, partnerov a samozrejme aj pre našich fanúšikov, je to dobrá správa.”

“Súčasne chcem Carlosovi zložiť poklonu za excelentnú prácu, ktorú pre McLaren odviedol a pomohol nám s našim plánom týkajúcim sa návratu. Je to ozajstný tímový hráč a do jeho budúcnosti mimo tímu McLaren mu želáme len to najlepšie,” skonštatoval Američan.

Z príchodu novej posily má radosť aj šéf tímu Andreas Seidl, ktorý Ricciarda označil za “osvedčeného víťaza” a vyzdvihol aj jeho skúsenosti, odhodlanosť a energiu.

“To všetko bude pre McLaren cenným prínosom a rovnako to bude cenné aj pri našej misii týkajúcej sa návratu do popredia štartového roštu,” pokračoval Nemec. “V Danielovi a Landovi podľa mňa máme pretekárov, ktorí budú pokračovať v nadchýnaní našich fanúšikov a tímu budú pomáhať ďalej rásť.”

“Carlos je ozajstný profesionál, s ktorým je radosť pracovať. V priebehu tohto roku si budeme užívať naše ďalšie spoločné pretekárske vystúpenia. Do ďalšieho kroku jeho kariéry, ktorý príde po odchode z McLarenu, mu želáme len to najlepšie,” odkázal Andreas Seidl.

V rovnaký okamih vydal svoje stanovisko aj Renault, ktorý potvrdil, že rokovania s Danielom Ricciardom týkajúce sa predĺženia kontraktu neboli úspešné.

“V našom športe a hlavne počas súčasnej výnimočnej situácie, sú pre továrenský tím viac ako inokedy kriticky dôležité obojstranná dôvera, jednota a oddanosť,” povedal šéf Renaultu Cyril Abiteboul, ktorý teda ostal zjavne sklamaný. “Naše ambície a stratégia tímu Renault DP World F1 Team ostávajú nezmenené.”

“Za svoje pôsobenie v Renaulte i za spôsob, akým ma v tíme prijali, som veľmi vďačný,” znela reakcia Daniela Ricciarda na sociálnej sieti. “Ešte sme však neskončili a neviem sa dočkať toho, ako sa v tomto roku vrátim na rošt. Moja ďalšia kapitola sa ešte nezačína, najskôr pozitívne ukončme túto. Merci.”