logo F1online.sk

Pérez sa po víťazstve vrhol na médiá: Robia to, pretože som Mexičan

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 10. 2022

Sergio Pérez vybojoval na Veľkej cene Singapuru svoje štvrté víťazstvo v kariére. V náročných podmienkach to nemal vôbec jednoduché a ešte musel po pretekoch ísť „na koberček“ ku komisárom. Dopadlo to však dobre a Mexičan má ako posledný víťaz veľkej ceny právo sťažovať sa na všetko a na všetkých.

Pre Péreza to nie je ľahký rok. Začal ho dobre, ale s postupným vývojom monopostu sa mu Max Verstappen vzďaľuje stále viac a viac. Zvlášť v kvalifikáciách nebolo nijak neobvyklé, že na Holanďana stratil sedem, osem alebo aj deväť desatín. Nemôžeme sa preto čudovať, že Checo po pretekoch cítil veľkú satisfakciu, možno až príliš veľkú.

„Toto víťazstvo pre mňa veľa znamená, aj keď každá výhra je špeciálna. Ja som ten typ človeka, ktorého práca unikne radarom a nerobím okolo seba žiaden hluk,“ povedal Pérez pyšne.

„Vedel som, že toto je pre mňa trochu ťažké obdobie. V posledných dvoch pretekoch som na pódiu chýbal a médiá z toho urobili, samozrejme, veľkú vec, zrejme kvôli tomu, že som Mexičan. Začali so všetkými tými porovnaniami a hovorili o tom, že Red Bull urobil tú najväčšiu chybu,“ sťažuje sa pilot Red Bullu.

„Ja som však nesmierne šťastný, že som získal toto víťazstvo a ešte k tomu po takom kvalitnom výkone,“ dodal Pérez.

Ten po pretekoch ešte čelil vyšetrovaniu, ktoré však dopadlo v jeho prospech, aj keď trest nakoniec dostal. Komisári rozhodli, že aj keď spáchal dva rovnaké priestupky, za jeden si zasluhuje upozornenie a za druhý už penalizáciu. Necháme na každého fanúšika, nech si na toto rozhodnutie vytvorí vlastný názor. Všetko potrebné sa dozviete tu.

„Myslím, že došlo k drobnému nedorozumeniu s Berndom (Mayländerom, pozn. red.), pretože išiel veľmi pomaly v miestach, kde som sa ho dokázal držať a potom zas rýchlo tam, kde som sa ho držať nedokázal. Jazdili sme totiž na mokrej trati so suchými pneumatikami a kvôli nedostatočným teplotám to bolo veľmi náročné,“ vysvetlil Pérez, prečo sa po pretekoch dostal do problémov. Nespomenul už, že ho komisári prešetrovali aj za incident pri prvom výjazde bezpečnostného vozidla, kedy nemal obuté sliky, ale intermediálky.