logo F1online.sk

Norris po vylepšeniach necíti viac rýchlosti, no dodáva nádej fanúšikom McLarenu

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl30. 9. 2022

McLaren do Singapuru priniesol špeciálne lakovanie a predovšetkým dôležitý balík vylepšení na monoposte Landa Norrisa. Na časoch sa zatiaľ novinky veľmi neprejavili, čo však Norrisa nijako neprekvapilo.

Papájoví sa celý piatok pohybovali v druhej desiatke. Lando Norris odjazdil 38 kôl, v FP1 obsadil devätnástu priečku a v FP2 dosiahol jedenásty najrýchlejší čas. „Zdá sa, že to bude fakt ťažký víkend. Sme ďaleko za Alfou Romeo, a veľmi, veľmi ďaleko za Alpinom. Pokúsime sa maximalizovať to, čo máme. Nič iné nám neostáva. Stále sa môžeme pokúsiť o Q3 a body, no bude to náročnejšie než zvyčajne,“ povzdychol si britský pilot.

McLaren priniesol do Singapuru novú podlahu i nové bočnice, ktoré sa dizajnovo približujú k Red Bullu. Aj vzhľadom na to, že Daniel Ricciardo po sezóne v tíme končí, dostal tento balíček ako prvý Lando Norris. Podľa neho je však pomenovanie „upgrade“ nesprávne. „Nie je to upgrade. Je to skrátka odlišné auto, ktoré zatiaľ podáva veľmi podobný výkon ako doteraz. Neočakávali sme veľký krok, alebo že budeme oveľa rýchlejší,“ krotí Norris očakávania fanúšikov.

Okamžite im dodáva optimizmus najmä pre rok 2023. Táto sezóna už bude v podaní papájových tak či tak neúspešná, o to viac však túžia zažiť lepší budúci ročník. A v tom by im mali pomôcť dnes predstavené novinky. „Toto nové auto nám snáď umožní odomknúť viac výkonu v budúcnosti, v ďalšom roku. Nie je to zamerané na krátkodobé zlepšenie, práve naopak, je to dlhodobá vec. Novinky zatiaľ fungujú dobre a podľa očakávaní, no potrebujeme ich pochopiť a nájsť pre sobotu viac rýchlosti. Musíme toho nájsť veľa, ak chceme zajtra bojovať o Q3,“ doplnil Lando Norris.

Daniel Ricciardo, jazdiaci so staršou špecifikáciou MCL36, absolvoval 39 kôl. V FP1 obsadil dvanáste miesto, v FP2 spadol na osemnástu priečku. „Mám za sebou náročný deň. Stále som svieži a odhodlaný, no na trati je to veľmi, veľmi nevyspytateľné. Snažím sa z auta vyžmýkať viac rýchlosti. V noci na tom zapracujeme a snáď niečo nájdeme. Zatiaľ sa trápime a sme dosť pomalí. Ani zmeny nastavenia pre druhý tréning neboli príliš prospešné,“ vyhlásil Austrálčan.  

Súvisiace články