logo F1online.sk

Albon o pobyte v nemocnici: Museli mi vypnúť priamy prenos z veľkej ceny

Alex Albon
© Williams
Milan Kubala
Milan Kubala30. 9. 2022

Žiaden chirurgický zákrok nie je úplnou rutinou. V Taliansku sa o tom presvedčil Alex Albon, ktorý podstúpil štandardnú operáciu slepého čreva, no následne sa objavili komplikácie. Aj pre ne napokon strávil v nemocnici viac času, než pôvodne mal, a nevidel ani nedeľné preteky v Monze.

Williams počas víkendu v Taliansku informoval o tom, že operácia Alexa Albona neprebehla bez problémov. Lekári museli napojiť pilota z Grove na dýchacie prístroje po tom, čo sa mu zastavilo dýchanie.

“Našťastie som bol pod vplyvom liekov, takže si z toho veľa nepamätám,” vrátil sa k svojej operácii Alex Albon, ktorý o nej hovoril pred mikrofónmi vôbec prvýkrát od VC Talianska. “Spomínam si, ako som šiel na operáciu, je to pomerne jednoduchý zákrok. Myslím, že trvá len nejaké dve hodiny, hoci keď ste v anestézii, tak nevnímate čas.”

“Väčší vplyv to malo na ľudí okolo mňa. Keď som sa prebudil, myslel som si, že ma práve dooperovali, no povedali mi, že v skutočnosti sa toho stalo viac.” Nebola totiž sobota, ale nedeľa.

Aj tak sa zobudil dosť skoro vzhľadom na zástavu dýchania. “V umelom spánku som mal byť dva alebo tri dni, no našťastie sa mi pľúca vyčistili v priebehu dvanástich hodín, takže som sa rýchlo prebral. Z môjho pohľadu to nebolo nič prevratné, skôr moja rodina bola tak trochu v šoku.”

“Zobudil som sa asi polhodinu pred štartom pretekov. Sledovať ich bolo frustrujúce a trochu mi vyskočil pulz. Avšak, bol som pod dohľadom, a tak mi povedali, že to musia vypnúť,” pousmial sa thajsko-britský jazdec, ktorému ušlo ďalšie suverénne víťazstvo Maxa Verstappena.

Alexa Albona v kokpite nahradil Nyck de Vries, ktorý sa pre istotu pripravoval na singapurský víkend. Nebolo totiž jasné, či sa Albon stihne dať dokopy pred jedným z najnáročnejších víkendov v sezóne.

Albon napokon hlási, že je fit, veď má za sebou takmer dva týždne riadneho tréningu. “Je to trochu zradné, pretože musíte počkať, kým sa vám opäť dajú dokopy pľúca a ani sa nedokážete hýbať tak dobre ako obyčajne. Nemôžete okamžite skočiť späť do tréningového cyklu, musíte ísť na to postupne. Ja som na to začal tlačiť až minulý pondelok. Tréning a zotavovanie sa som bral ako prácu na plný úväzok.”

“Každým dňom sa to zlepšovalo. Ak mám povedať pravdu, nemyslel som si, že by Singapur bol reálny, ale zotavoval som sa tak rýchlo, že to zrazu bolo možné. Cítim, že som pripravený. Keby som si myslel, že preteky nezvládnem, tak by som tu nebol,” doplnil.

Súvisiace články