logo F1online.sk

Albon: Nič som nepodcenil, som v poriadku a pripravený!

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 9. 2022

Alex Albon bude jazdiť na Veľkej cene Singapuru. Teraz je to už oficiálne. Britsko-thajský pretekár má za sebou nepríjemnú operáciu slepého čreva, po ktorej nasledovali pooperačné komplikácie. Pilot Williamsu však využil všetok dostupný čas na rekonvalescenciu a na okruhu Marina Bay bude späť v kokpite.

Po laparoskopickej operácii zapáleného slepého čreva došlo u Albona k zástave dýchania a musel byť napojený na dýchacie prístroje, čo je známa, ale nie bežná komplikácia v takýchto prípadoch. Po noci na jednotke intenzívnej starostlivosti bol Alex v utorok prepustený do domácej liečby.

Medzitým sa začalo špekulovať, či sa vôbec stihne vrátiť do kokpitu, keďže vieme, že Veľká cena Singapuru je po fyzickej stránke tá najnáročnejšia v celom kalendári. Teraz je však všetkým dohadom koniec a Alex sám potvrdil, že nastúpi.

„V prvom rade sa chcem všetkým poďakovať za všetky vaše správy a podporu počas talianskeho víkendu,“ povedal Albon.

„Moja príprava na Singapur bola trochu odlišná než zvyčajne, ale cítim sa dobre a urobil som všetko pre to, aby som sa pripravil na jedno z fyzicky najnáročnejších podujatí v kalendári. Nepodcenil som, aká náročná výzva to bude, ale teším sa, že v piatok vyjdem na trať a budem opäť jazdiť.“

„Singapur je skvelý mestský okruh a pre mňa zároveň podujatie, ktoré je najbližšie k mojej domovine v Thajsku. Som preto veľmi rád, že tu môžem byť a teším sa aj na fanúšikov, ktorí sem prídu,“ dodal Albon.

Nyck de Vries si tak musí nechať zájsť chuť na druhý štart vo Formule 1. Aj v Singapure však bude prítomný ako náhradník pre prípad, že by sa čokoľvek stalo. Avšak kým Spa a Monza sedeli monopostu FW44 ako uliate, Marina Bay bude pravým opakom.

Súvisiace články