logo F1online.sk

RacingNews365.com: Albon bude v Singapure jazdiť

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 9. 2022

Do štartu víkendu v Singapure nám zostáva už len pár dní a sociálne siete pomaličky zaplavujú zábery pilotov v lietadlách alebo aj priamo na mieste konania nasledujúceho podujatia. Jeden z nich nás však bude zvlášť zaujímať. Stále totiž nevieme, či sa z nepríjemného zápalu slepého čreva úplne uzdravil Alex Albon alebo ho bude musieť opäť nahradiť Nyck de Vries.

Veľká cena Singapuru je v kalendári tou najnamáhavejšou. Hrboľatý asfalt, obrovské teplo, vlhkosť a toto všetko musí zvládnuť muž, ktorý bol pred dvoma týždňami napojený na dýchacie prístroje, pretože došlo po operácii slepého čreva k zástave dýchania. Rodák z Londýna tak musel byť napojený na dýchacie prístroje.

To len zvýšilo obavy, či bude Alex pripravený do Singapuru, ktorý, ako sme uviedli, predstavuje po fyzickej stránke extrémne náročnú výzvu.

Oficiálne kanály zatiaľ mlčia, Williams ani sám Alex sa k situácii nevyjadrili, ale s niekoľkými informáciami prišiel portál RacingNews365.com s odvolaním na vlastné zdroje.

„Očakáva sa, že Albon bude do pretekov na okruhu Marina Bay pripravený, ale vzhľadom na značnú fyzickú záťaž na pilotov, bude de Vries opäť v pohotovosti pripravený naskočiť po boku Nicholasa Latifiho,“ uvádza portál RacingNews365.com.

Viacero jazdcov vyjadrilo obavy z toho, ako sa nová generácia monopostov bude správať na hrboľatej mestskej trati v Singapure. Také Baku máme všetci v živej pamäti. To by v kombinácii s tunajšími horúčavami a vlhkosťou mohlo Albonovi spôsobiť problémy.

„Alex absolvoval intenzívnu fyzickú prípravu a zotavenie po operácii prebiehalo v poriadku,“ uviedol pre RN365.com zdroj blízky Albonovi.

„Veľkú výzvu preňho predstavuje zástava dýchania, najmä vzhľadom na drsné klimatické podmienky a podmienky na trati. Tento víkend však bude pretekať,“ dodáva holandský portál.

Podľa zdrojov RacingNews365.com však nečakaným problémom čelil de Vries, ktorý vraj nemohol do Británie vycestovať, keďže po Brexite mu nestačil občiansky preukaz, ale potreboval pas. Ten však nemal kvôli vybavovaniu víz do Japonska. Kvôli tomu vraj nemohol v továrni Williamsu absolvovať prípravu na simulátore.

RacingNews365.com zakončil svoju správu trochu zvláštnym stanoviskom: „Podľa našich zdrojov sú šance, že sa šampión Formuly E zo sezóny 2020/21 postaví po druhýkrát v kariére na rošt 50 na 50.“

Súvisiace články