logo F1online.sk

Podľa Rosberga to pre Piastriho bude hop alebo trop

Oscar Piastri
© Twitter/Oscar Piastri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 9. 2022

Nenaložil si toho Oscar Piastri na plecia až príliš? Miesto pokojného začiatku kariéry v tíme z konca poľa nastúpi austrálsky mladík proti jednému z najrešpektovanejších talentov súčasnej Formuly 1, navyše v aute, ktoré má problém skrotiť aj osemnásobný víťaz veľkej ceny Daniel Ricciardo. Aj kvôli tomu sa majster sveta z roku 2016 Nico Rosberg domnieva, že pre Piastriho to bude v budúcom roku hop alebo trop.

Príbeh Stoffela Vandoorna je všetkým veľmi dobre známy a nejeden sa obával toho, že by podobný scenár mohol postretnúť aj Landa Norrisa v súboji s Danielom Ricciardom. Nestalo sa. Britský mladík sa rýchlo etabloval medzi hviezdy a „Vandoornov komplex“ nakoniec postihol Austrálčana.

Teraz by mohol podobnej výzve čeliť jeho krajan, ktorý má za sebou búrlivý rozchod s Alpinom a pred sebou obrovskú výzvu. Prichádza do veľkého tímu vedeného vychádzajúcou superstar, navyše s autom, ktoré, ako sa zdá, nie je ľahké skrotiť.

„Toto je pre Oscara naozaj odvážny krok,“ hovorí bývalý pilot Nico Rosberg. „Buď porazí Landa Norrisa alebo v tomto športe skončí. Je to naozaj veľmi ťažké, ale on si verí a ak si myslíte, že ste taký dobrý, musíte do toho ísť.“

„Dosahovať dobré výsledky bude preňho ťažké. Lando je svetová extratrieda a má potenciál sa jedného dňa stať majstrom sveta. Nebude teda ľahké prísť do tímu a počínať si lepšie než Daniel, ktorý je niekoľkonásobný víťaz veľkej ceny a jeden z najlepších jazdcov na svete, aj keď sa proti Landovi trápi. Oscar je naproti tomu v tomto športe úplne nový.“

„Všetko však nasvedčuje tomu, že Piastri je jednou z budúcich superhviezd. Naozaj nemôžem uveriť tomu, že Ricciardo tak rýchlo zabudol jazdiť. Podľa mňa je to práve Lando, ktorý predvádza výkony hodné majstra sveta. Jazdí skrátka neuveriteľne dobre,“ hovorí Rosberg.

„Naozaj si preto myslím, že Oscara čaká v budúcom roku veľká výzva, keď sa chce priblížiť Landovi,“ dodal majster sveta z roku 2016.

Súvisiace články