logo F1online.sk

Ricciardo: Nevadilo by mi, keby som v budúcom roku nejazdil

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2022

Po veternej prestupovej smršti, o ktorú sa nám v lete postarali Fernando Alonso a Oscar Piastri sa tok prestupov zastavil. Veľa sa špekuluje o osudoch Daniela Ricciarda, Micka Schumachera a ďalších, no nik z nich v ostatnom období nepotvrdil svoje budúce plány. Platí to aj pre Daniela Ricciarda.

Austrálsky pretekár po svojom predčasnom konci v McLarene čelí množstvu otázok o svojej budúcnosti, na ktoré zatiaľ neposkytol žiadne konkrétne odpovede. Spájaný bol s Haasom i Alpinom, ale tieto stajne vedú podľa zákulisných informácií rozhovory s kadekým.

Jeden z dôveryhodných zdrojov tiež naznačil, že by Daniel v budúcom roku nemusel pretekať vôbec a upíše sa Mercedesu ako rezervný pilot stajne. Ricciardo dokonca išiel týmto rečiam naproti, keď povedal, že by mu nevadilo, keby v budúcom roku nepretekal vôbec.

„Určite by som to akceptoval,“ uviedol Daniel na margo možnosti, že sa v budúcom roku neposadí do žiadnej pretekárskej sedačky. „Nemal by som s niečím takým problém.“

„Nejdem urobiť všetko preto, aby som sa v budúcom roku udržal na rošte, ani môj manažment sa na niečo také nechystá, pokým to nebude dávať zmysel. Ak mám byť v budúcom roku na rošte, chcem vedieť, či si to v tej sedačke môžem užiť a bude sa mi tam dariť. Nechcem naskočiť do auta len kvôli tomu, že sa do nejakého potrebujem dostať,“ dodal Ricciardo.

Ten bol až do svojho odstúpenia na Veľkej cene Talianska na najlepšej ceste za ziskom aspoň nejakých bodov. Nemá ich totiž veľa a v Monze natiahol svoju negatívnu šnúru už na štyri preteky bez bodu, keď sa jeho auto zastavilo kvôli úniku oleja.

Na tímového kolegu Landa Norrisa síce nemal a po väčšinu času len frustroval Pierra Gaslyho za sebou, ale tie body by mu na konci dňa nik nevzal. „Takéto dni sú určite frustrujúce, ale myslím si, že tak po dni alebo dvoch sa s tým vyrovnám a pokúsim sa zistiť, čo pre mňa bude pre budúci rok to najlepšie. Nemyslím to nijak nafúkane alebo s prehnaným sebavedomím, ale ak sa to skrátka nemá stať, tak som s tým vyrovnaný. Nie som príliš hrdý,“ hovorí Ricciardo.

Súvisiace články