logo F1online.sk

Alex Albon musel byť po komplikáciách napojený na dýchacie prístroje

Alex Albon
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2022

Britsko-thajský pretekár Williamsu Alex Albon sa sobotňajšieho a nedeľňajšieho programu v Monze nezúčastnil. Po tom, čo sa v noci z piatka na sobotu necítil dobre, ho totiž čakala operácia slepého čreva. Po jej úspešnom vykonaní sa však Albonovi nečakane pohoršilo, informuje v tlačovej správe jeho tím.

Alex Albon sa o svojej diagnóze dozvedel až v sobotu ráno. Pre zápal slepého čreva ho Williams nahradil Nyckom de Vriesom, zatiaľ čo samotný Albon bol prijatý do nemocnice San Gerardo v Monze. Už na obed ho čakala laparoskopická operácia.

Williams v tlačovom stanovisku informuje, že po tom, čo Alex Albon úspešne podstúpil laparoskopickú operáciu slepého čreva, sa mu náhle zhoršil zdravotný stav. Pre pooperačné komplikácie došlo k zástave dýchania, čo je podľa stanoviska stajne “známa, ale nie bežná” komplikácia.

Dvadsaťšesťročný mladík bol intubovaný a prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde strávil noc. “Počas noci spravil obrovský pokrok a včera ráno mohol byť odpojený od dýchacích prístrojov.”

“Teraz bol prevezený na všeobecné oddelenie a zajtra (v utorok) by mal byť prepustený domov. K žiadnym ďalším komplikáciám nedošlo,” dodáva stajňa. “Alex sa teraz plne koncentruje na svoje zotavenie a prípravy pred Veľkou cenou Singapuru, ktorá sa uskutoční neskôr tento mesiac.”

Prvý tréning na Veľkú cenu Singapuru je na programe o necelé tri týždne 30. septembra.

Súvisiace články