logo F1online.sk

Sainz: Auto bolo oveľa konkurencieschopnejšie než v posledných dvoch pretekoch

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 9. 2022

Ferrari dnes možno realisticky nemohlo pomýšľať na víťazstvo, ale zrejme mohlo realisticky pomýšľať na dvojité pódium. Carlos Sainz sa totiž z osemnásteho miesta prehrýzol na štvrté a v závere míľovými krokmi sťahoval Georgea Russella. Na konci z toho mohol byť veľmi tesný súboj, bohužiaľ, záverečný safety car nás o to pripravil.

Sainz sa skrz pole posúval veľmi rýchlo, omnoho rýchlejšie než Lewis Hamilton, ktorý štartoval za ním. Carlos bol po pretekoch spokojný s tempom monopostu, ktorému to v Monze nemalo sedieť, aj keď mu bolo ľúto, že na pódium napokon nedosiahol.

„Samozrejme, že na konci dňa som trochu frustrovaný, keď som mal pocit, že pódium je tak blízko,“ povedal Sainz po pretekoch. „V posledných kolách som sťahoval Georgea o jeden a pol sekundy v každom kole. Boli sme veľmi rýchli, bohužiaľ, na trať vyšiel safety car.“

„To bol záver veľmi dobrých pretekov, počas ktorých som mal veľmi dobré tempo, dokázal som sa posúvať dopredu a dostať sa veľmi rýchlo do boja o pódium,“ dodal Sainz.

Treba povedať, že Ferrari na domácej pôde príjemne prekvapilo, zvlášť keď uvážime, aký výkon podali červené monoposty v Spa. Sainz bol v závere naozaj o poznanie rýchlejší než Russell. Zdalo sa, že týmto tempom dokáže Mercedes dohnať niekedy v predposlednom kole, možno aj o trochu skôr. Niečo také v Spa a Zandvoorte určite neplatilo.

„Boli sme naozaj veľmi rýchli a v aute som sa cítil ako doma, najmä v druhom stinte na mäkkých pneumatikách. Taktiež predbiehanie súperov bolo skvelé, mal som pocit, že dokážem niekoho predbehnúť v každom kole. Na štvrté miesto som sa dostal naozaj rýchlo,“ hovorí španielsky pretekár.

„Užil som si to a bol to dobrý deň, nemyslím si, že som mohol urobiť ešte niečo lepšie. Nemôžem sa sťažovať. Mal som pocit, že auto bolo v omnoho lepšom okne a oveľa konkurencieschopnejšie než v posledných dvoch pretekoch. Mohli sme na pneumatiky zatlačiť o niečo viac a v tom musíme pokračovať aj do ďalších pretekov. Ak dokážeme dostať obe autá do boja s Maxom, tak Red Bullu sa nebude vyhrávať tak ľahko,“ povedal Sainz.

Súvisiace články