logo F1online.sk

Formuloviny: Monza – Katedrála rýchlosti motoristického športu

Monza, Taliansko, ilustračné
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2022

V kalendári chýbal len jeden jediný raz a v tomto roku oslavuje svoju storočnicu. My ho voláme Chrám rýchlosti, domáci ho však nenazvú inak ako La Pista Magica, kúzelná dráha. Ako už iste viete, bavíme sa o Monze, okruhu, ktorý sa pýši najkrajšími popretekovými oslavami v kalendári. Atmosfére v bašte Scuderie Ferrari sa naozaj nič nevyrovná a tento víkend si ju vychutnáme zas.

A len tak hocičo sa nevyrovná ani jej histórii, dokonca aj dnes sa tu dokonale mieša staré s novým. Azda najslávnejším artefaktom, ktorý k talianskej trati neodmysliteľne patrí, je dnes už rozpadajúci sa ovál. Viete však, že na úplnom začiatku sa jazdilo bez neho?

Viac nám už o príbehu Monzy povedia Števo Eisele a Braňo Ježík v najnovších Formulovinách, ktoré sú venované nielen histórii, ale aj technickým špecifikáciám a súčasnosti Chrámu rýchlosti.

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.