logo F1online.sk

Sainz zostal „trochu prekvapený“ tempom vlastného auta

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 9. 2022

Ferraristi prekvapili v Monze aj samých seba. Aj bez penalizácie Maxa Verstappena vybojoval Charles Leclerc pole position a Carlos Sainz skončil tretí. Španielsky pretekár sa síce v nedeľu zosunie poradím nadol, ale zaspávať bude aspoň s príjemným prekvapením, ktoré mu jeho auto tento víkend pripravilo.

Ferrari bolo rýchle už v piatok, ale v treťom voľnom tréningu Red Bull predsa len „vyceril zuby“ a potvrdil svoju pozíciu hlavného favorita. V kvalifikácii však piloti Scuderie dokázali nájsť ďalšiu desatinku k dobru, čo očividne prekvapilo aj ich samých.

„Áno, je to trochu prekvapenie,“ pripúšťa pilot tímu Carlos Sainz. „Musím povedať, že naše tempo nás samých trochu prekvapilo, tlačili sme na to naplno a časy prichádzali omnoho jednoduchšie než v Spa, ktoré je pre nás najbližším referenčným bodom.“

„Boli sme veľmi rýchli, mal som rýchlosť v Q2 aj Q3 a vlastne po celý čas. Je škoda, že som nevybojoval to prvé miesto, ale pre Ferrari je to dobrý deň a tiež pre Charlesa. Máme v nedeľu skvelú príležitosť. Myslím si teda, že by sme mali byť spokojní,“ dodal Sainz.

Otázne však je, čo z toho Ferrari dokáže vyťažiť v nedeľu. Ako už vieme, monopost F1-75 je skôr „sobotné“ než „nedeľné“ auto a v pretekoch sa môže situácia opäť obrátiť naruby. Sainz však beztak štartuje vzadu, takže on sa môže posunúť jedine dopredu. „Myslím si, že v nedeľu by to mali byť zábavné preteky, ale zároveň je škoda, že musíme akceptovať trest práve tu pred našimi Tifosi. Mohli z toho byť dva červené monoposty v prvom rade,“ hovorí Sainz.

„Ale je to tak, ako to je. Skúsim z toho vyťažiť čo najviac, postarať sa o dobrú šou a posunúť sa skrz pole,“ uzavrel Carlos.