logo F1online.sk

Ricciardo ešte svoju budúcnosť nepozná

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 9. 2022

Aký bude osud Daniela Ricciarda? To je momentálne jedna z najväčších otázok v padoku. Austrálčanov koniec v McLarene je dosť neslávny a vynorila sa otázka, či oňho vôbec bude záujem. Médiá zúžili okruh potenciálnych zamestnávateľov na tri tímy a nielen oni, ale ani Daniel, podľa vlastných slov, nevie, čo bude robiť v roku 2023.

Sám Ricciardo označil pred médiami v Monze svoju situáciu ako „zložitú“. Je zrejmé, že ak chce na budúci rok pretekársku sedačku, na trhu mu už zostali len tri alternatívy – Alpine, Haas a Williams. Záujemcov o tieto miesta pritom nie je nijak málo.

Ricciardo už skôr priznal, že o svojej ďalšej budúcnosti rokuje, ale žiadne konkrétne kroky zatiaľ podniknuté neboli.

„Všetko vyhodnocujem,“ povedal Austrálčan novinárom v Monze. „V skratke povedané, ešte nemám nič dohodnuté ani potvrdené. Keď to dohodnuté bude, tak budem prvý, kto vám to povie.“

„Nemám dôvod skrývať akékoľvek informácie, takže žiadne tajnosti. Všetko je nateraz otvorené.“

„Nech to už dopadne akokoľvek, som si istý, že konečný výsledok pre mňa bude dávať zmysel. Myslím si tiež, že to nie je len o tom nájsť niečo, čo dáva zmysel pre budúci rok, ale čo tiež dáva zmysel pre moju budúcnosť. Chápete, táto otázka presahuje rok 2023, takže je to zložité. Akonáhle to však budem vedieť ja, tak to budete vedieť aj vy,“ dodal Ricciardo.

Je trochu paradoxné, že tieto otázky prichádzajú rok po tom, čo tu Daniel s McLarenom zvíťazil. Vlani sa v Monze radoval s celým tímom na najvyššom stupienku, teraz odpovedá na otázky o svojej neistej budúcnosti.

„Všetko si to stále dobre pamätám,“ hovorí Ricciardo. „Nebudem hovoriť, že sa to tento rok chystáme zopakovať, ale je super prichádzať na túto trať s takým dobrým pocitom a peknými spomienkami.“

„Bez ohľadu na to víťazstvo vám táto trať ponúka množstvo zábavy. Videl som, že niektoré zákruty boli preasfaltované, ale charakter okruhu zostal rovnaký. Teším sa na to,“ dodal Daniel.

Súvisiace články