logo F1online.sk

Na rezervistu je až príliš talentovaný, hovorí Hamilton o Ricciardovi

George Russell, Daniel Ricciardo a Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2022

Budúcnosť Daniela Ricciarda zostáva naďalej zahalená rúškom tajomstva. Austrálsky pretekár ešte nemá na budúci rok nič isté a v hre je tiež scenár, podľa ktorého nebude rodák z Perthu v kokpite vôbec. V médiách sa objavila špekulácia, že by v budúcom roku mohol pôsobiť ako rezervný pilot Mercedesu, čo však sedemnásobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi príliš nevonia.

Ricciardo nemá pre budúci rok dostupných veľa možností. Pre sezónu 2023 sú voľné prakticky len tri miesta, v Alpine, Haase a Williamse. V AlphaTauri a Alfe Romeo sa dnes už neočakávajú žiadne veľké prekvapenia, takže Daniel zrejme skončí v jednom z troch vyššie uvedených tímov. Ak sa mu ani jedna z týchto možností nepozdáva alebo ak nepríde žiadna ponuka, bude musieť vymyslieť niečo iné.

Hovorilo sa o tom, že Ricciardo si vezme „neplatené voľno“ a od Formuly 1 si na chvíľu oddýchne, príp. príjme úlohu rezervného pilota niektorého z tímov. Objavila sa možnosť, že by v budúcom roku mohol vypomáhať v Mercedese.

„Osobne si myslím, že by mal pretekať,“ povedal na tlačovej konferencii pred začiatkom talianskeho víkendu Lewis Hamilton. „Myslím si, že je až príliš talentovaný a vyslúžil si právo byť medzi dvadsiatkou pretekárskych jazdcov.“

„Samozrejme, mať ho v našom tíme by bolo skvelé, ale chcem povedať, že pozícia tretieho pilota nie je preňho najlepšou alternatívou,“ dodal Hamilton.

Pridal sa k nemu aj jeho tímový kolega George Russell. „Myslím si, že Danielove štatistiky hovoria za všetko. Je to jazdec, ktorý si zaslúži miesto v F1 a podľa mňa by bola veľká škoda, keby v budúcom roku na rošte chýbal.“

„Samozrejme, pre náš tím by bolo skvelé, keby sa k nám pridal jazdec jeho kalibru. Navyše je to človek, s ktorým si naozaj rozumiem. Ako som však povedal, dúfam, že ho o rok uvidíme na rošte,“ dodal Russell.

Súvisiace články