logo F1online.sk

Podľa Kracka je Aston Martin hneď za Alpinom a McLarenom

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 9. 2022

Aston Martin sa momentálne nachádza až na deviatom mieste Pohára konštruktérov. Stajňa zo Silverstone už nemá veľa času, aby túto nelichotivú vizitku napravila, ale AlphaTauri aj Haas sú „na dosah ruky“. Tímu sa v nedávnej minulosti podarilo pozbierať zopár bodov, čo je podľa šéfa Mikea Kracka známka toho, že napredujú.

Z posledných deviatich podujatí bodoval Aston Martin osemkrát. Pri takejto bilancii by ste očakávali strmší postup celkovým poradím, avšak pravdou je, že z tých ôsmich bodových umiestnení bolo hneď päť za desiate miesto. Sebastian Vettel a Lance Stroll tak skladajú bodík na bodík a pomaličky sa blížia k AlphaTauri a Haasu. Na taliansky celok v súčasnosti strácajú štyri a americký deväť bodov.

„Podľa mňa pri pohľade na VC Holandska nemôžete poprieť, že sa nám podarilo urobiť drobný krok vpred v kvalifikačnom tempe,“ povedal šéf Aston Martinu Mike Krack. „Zlepšili sme sa však aj v pretekovom tempe, čo je z pohľadu na bodovanie zrejmé.“

„Prvé tri preteky boli z našej strany katastrofické, ale dokázali sme zabojovať a vrátiť sa späť. Potrebujeme však získavať o niečo väčšie body než v poslednom období. Myslím si, že sa nám podarilo prekĺznuť až niekam za Alpine a McLaren a môžeme sa konzistentne uchádzať o post šiesteho najrýchlejšieho tímu. Problém je však v tom, že šieste najrýchlejšie auto znamená jedenáste miesto a žiadne body,“ dodal Krack.

Ako sme už uviedli, aj desiate miesto je bodované, ale keď bude Aston Martin do konca sezóny získavať zakaždým po bode, tak napríklad Haas dobehnúť nedokáže. Na posun v celkovom poradí potrebujú v Silverstone získavať viac bodov.

„Bolo by omnoho frustrujúcejšie skončiť na pätnástom mieste. Teraz, keď sa nám podarilo prebojovať vpred, nepostihli troch najlepších žiadne problémy, z ktorých by sme mohli vyťažiť. Máme tam šesť áut troch top tímov, obe Alpiny a jeden McLaren Landa Norrisa. My sme ďalší v poradí,“ menuje Krack rozloženie síl v štartovom poli.