logo F1online.sk

Ralf Schumacher a Nico Rosberg sa zhodujú: Mick Schumacher do F1 patrí

Mick Schumacher a Ralf Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 9. 2022

Aká je budúcnosť Micka Schumachera? Kým čakáme na rozhodnutie o osude Coltona Hertu vo Formule 1, môžeme sa o odpovedi na túto otázku len dohadovať. Jeho dvaja krajania však majú jasno: Schumacher si miesto na štartovom rošte zaslúži.

Jeho ďalšia budúcnosť je opradená množstvom špekulácií. Magazín Autosport a reportér Adam Cooper však majú jasno a podľa ich informácií má Mick prísť na konci sezóny nielen o miesto v akadémii Ferrari, ale aj o miesto v tíme Haas.

Zatiaľ nám však chýba oficiálne potvrdenie. Schumacher si podľa informácií z posledných týždňov mal hľadať miesto v inom tíme, pričom hlavným favoritom mal byť Alpine, kde už jazdí jeho dobrý kamarát Esteban Ocon. V Enstone však má byť hlavným kandidátom na zisk pretekárskej sedačky Pierre Gasly.

Mickova budúcnosť tak nateraz zostáva neistá, no podľa Ralfa Schumachera alebo Nica Rosberga patrí synovi sedemnásobného šampióna miesto v F1 právom.

„Zo soboty som bol nadšený,“ prehlásil v priebehu VC Holandska majster sveta z roku 2016 Nico Rosberg. „Mick je v súčasnosti pod tlakom a skrátka musí podávať adekvátne výkony. Za takýchto okolností zajazdil senzačnú kvalifikáciu. Podarilo sa mu pokoriť Magnussena, takže umiestnenie v najlepšej desiatke bolo presne tým, čo potreboval.“

„Myslím si, že v budúcom roku má najväčšie šance v Haase a Williamse. Zaslúži si zotrvať na štartovom rošte,“ dodal Rosberg.

Podobne sa vyjadril Mickov strýko Ralf Schumacher. Bývalý pilot v súčasnosti pôsobí ako expert (nemeckej) Sky Sports. Povedal tiež, že by bolo nespravodlivé, keby nebol rešpektovaný systém superlicenčných bodov spôsobom, ktorý by umožnil vstup do F1 americkému pretekárovi Coltonovi Hertovi.

„Americkí jazdci nemajú potrebné body. Zahodiť tento systém by znamenalo krivdiť tým, ktorí si celou tou cestou do F1 prešli. To skrátka nemôžete urobiť,“ prehlásil Ralf Schumacher.

„Tá najnešťastnejšia úloha pripadla – ako vždy – Güntherovi Steinerovi. On vždy nájde spôsob, ako ľudí demotivovať a neváži si to, čo v tíme už má, teda dvoch dobrých jazdcov. Keby som bol manažérom Haasu, držal by som sa tých dvoch jazdcov, ktorých už mám,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články