logo F1online.sk

Steiner popiera, že by Schumacher bol von z hry: Ešte sme sa nerozhodli

Mick Schumacher
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 9. 2022

Aká bude budúcnosť Micka Schumachera? Nemecký pretekár podľa viacerých dôveryhodných zdrojov po tejto sezóne skončí v akadémii Ferrari i tíme Haas. Tieto informácie však už neobsahovali, kto by sa mal stať jeho nástupcom, hoci za nemalého favorita je považovaný Antonio Giovinazzi, príp. Daniel Ricciardo. Na rozdiel od špekulácií o Coltonovi Hertovi a AlphaTauri, odmietol šéf Haasu Günther Steiner potvrdiť pravdivosť týchto tvrdení.

Temperamentný Tirolčan pred médiami v Zandvoorte trval na tom, že jeho tím ešte žiadne personálne rozhodnutie neurobil. Podľa jeho slov môže Mick Schumacher z tímu odísť, ale nemusí.

„Stále čakáme, stále všetko sledujeme a dosť veľa o tom hovoríme spolu s pánom Genem Haasom,“ uviedol Steiner novinárom v Holandsku.

„Ešte sme sa nerozhodli. Nebudem vám dávať ani žiadny termín, dokedy toto rozhodnutie padne, keďže viem, že taká bude vaša ďalšia otázka. Doprajeme si na všetko svoj čas.“

„Chceme sa uistiť, že neurobíme žiadne unáhlené rozhodnutie, ktoré by sme v budúcom roku mohli ľutovať. Chceme využiť čas, ktorý máme k dispozícii, aby sme sa pokúsili urobiť čo možno najlepšie rozhodnutie. Či bude správne alebo nesprávne, to uvidíme v budúcom roku. Žiadne rozhodnutie sme však zatiaľ neprijali,“ hovorí Steiner.

„Veľa ľudí o tom s nami hovorilo. Aj Mick je stále v hre a hovorím to preto, lebo aj to by ste sa ma hneď opýtali. Chceme si tým celým prejsť a chceme počkať zopár ďalších pretekov. Ako sa Mickovi darí? Nuž, v Kanade, Rakúsku a v Silverstone odviedol veľmi dobrú prácu. Odvtedy už auto nebolo na najlepšej úrovni. Ako som povedal, momentálne sa nikam neponáhľame,“ dodal Steiner, ktorý na otázky novinárov odpovedal ešte pred začiatkom holandskej kvalifikácie, v ktorej nemecký pretekár podal jeden zo svojich najlepších sobotných výkonov v tomto roku.

V pretekoch sa mu síce nepodarilo z tohto kvalifikačného výsledku nič vyťažiť, no okrem slabšieho pretekového tempa jeho monopostu doplatil aj na dve pokazené zastávky v boxoch v podaní svojho tímu.