logo F1online.sk

Brundle: Ricciardo vyzerá byť zlomený, nie som si istý, či chce zostať

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 8. 2022

Pre Daniela Ricciarda sa skončí jeho pôsobenie v McLarene veľmi trpko. Ani „tučný šek“, ako ho nazval Zak Brown, jeho bolesť nemôže utíšiť. Austrálčan však čelí ešte jednému a omnoho závažnejšiemu problému: ako bude vyzerať jeho budúcnosť? Bývalý pilot a dnes expert televízie Sky Sports Martin Brundle si totiž nie je istý, či Ricciardo chce pokračovať v kariére.

Daniel si vo Formule 1 zarobil viac ako dosť. Za ten čas mu na účet „píplo“ toľko peňazí, že takí Charles Leclerc, George Russell či Lando Norris môžu o takých sumách (zatiaľ) len snívať. Navyše, Ricciardo sa aktívne venuje móde aj obchodovaniu s vínom.

Sám síce tvrdí, že chce pokračovať vo svojej kariére a chce tak urobiť vo Formule 1, ale podľa Brundla jeho reč tela vypovedá o inom.

„Na Daniela teraz nie je vôbec príjemný pohľad, je to bolestivé, však? Považujem ho za svojho priateľa a nesmierne si ho vážim ako človeka aj ako pretekára,“ povedal Brundle vo vysielaní Sky Sports.

„Keby som však bol na mieste McLarenu, urobil by som presne to isté, pretože sa trápi a nedokáže sa dostať do tempa. Niečo také nemôže pokračovať ďalších osemnásť mesiacov. Preto by som na ich mieste urobil to isté. Toto je tvrdý biznis.“

„Daniel ma nepresvedčil, že by chcel zostať na štartovom rošte a že by chcel ísť do Alpinu alebo ktoréhokoľvek iného tímu. Myslím si, že potenciálne by tam mohol ísť, ale ja som videl zlomeného človeka, nie niekoho, kto by mal v tvári výraz: ‚V tomto roku dokážem vyhrať preteky, v budúcom budem na rošte a ukážem im, že urobili chybu‘,“ dodal Brundle.

Ricciardo sa po oznámení svojho odchodu z McLarenu ocitol vo víre špekulácií. Spájaný je s Alpinom aj Haasom, no nie je jediný. „Daniel na konci sezóny 2020 exceloval, tak prečo by ste mu nedali šancu?“ pýta sa ďalší pilot a zároveň expert britskej Sky Paul di Resta.

„Ak sa mu nepodarí získať miesto v tíme Alpine, tak si nemyslím, že vo Formule 1 zostane. V tíme ako je Haas ho neuvidíme, nemyslím si, že niečo také sa môže stať,“ dodal di Resta.

Súvisiace články