logo F1online.sk

Schumacher mal v kokpite 60 stupňov: Dobrá príprava na Singapur!

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 8. 2022

Tím Haas nebol v Belgicku v dobrej forme. Americká stajňa už pred skončením letnej prestávky avizovala, že monopost VF-22 nebude na vysokorýchlostných okruhoch ako Spa alebo Monza dobrý. To sa aj potvrdilo. Pilota stajne Micka Schumachera však trápilo aj niečo iné ako nedostatočné tempo jeho monopostu.

Nemecký pretekár sa totiž v kokpite cítil ako v saune. Napriek tomu, že podmienky v Spa boli príjemné (teplota vzduchu okolo 21 stupňov Celzia), mu v priebehu pretekov doslova horelo pod zadkom.

„Do kokpitu mi po celý čas prúdil horúci vzduch z motora. Teplota sedačky rýchlo dosiahla 60 stupňov Celzia,“ povzdychol si Schumacher po pretekoch. „Bol to dobrý tréning na Singapur!“

Ani bez tejto nepríjemnosti však Mick s celkovým výsledkom nemohol veľa urobiť. Jeho Haasu to v Belgicku jednoducho nesvedčalo. V kvalifikácii síce dokázal poraziť tímového kolegu Kevina Magnussena, no v pretekoch mu po penalizácií podľahol, aj keď len o necelé tri sekundy.

V každom prípade ako sedemnásty Schumacher, tak šestnásty Magnussen potvrdili, že v Spa to nebol deň monopostu VF-22. „Bolo extrémne náročné sa vôbec udržať. Sledovať všetky monoposty ako len prechádzajú okolo mňa bol frustrujúci pocit.“

„Naša rýchlosť nebola taká, akú sme si priali. To sme však vedeli, pretože súperi skrátka majú lepšiu maximálku než my. Preto bolo pre nás nesmierne náročné udržať krok,“ povedal Schumacher.

„Vylepšenie nášho monopostu bude v Zandvoorte ďalším krokom správnym smerom. Jednoducho preto, že takýto typ trate mu bude lepšie vyhovovať. Z tohto pohľadu sa do Zandvoortu tešíme, keďže sa tam môžeme vrátiť k väčšiemu zadnému krídlu. Myslím, že s ním auto funguje celkom dobre. Dúfam, že sa nám podarí vrátiť do boja,“ dodal Mick.

Súvisiace články