logo F1online.sk

Stroll zostal po skvelom výsledku opatrný a stručný: Uvidíme zajtra…

Lance Stroll
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 8. 2022

Mohol by Aston Martin v Belgicku zahroziť? Piate a štvrté miesto Lanca Strolla v belgických voľných tréningoch by mohli naznačovať, že tento tím by mohol v Spa ťažiť z penalizácií svojich konkurentov a pozbierať dobré body. Jazdci však v rozhovoroch pred novinármi predviedli to, čo bola v doterajšom priebehu sezóny ich hlavná zbraň – stručnosť.

Aj po dobrých časoch a výsledkoch zostal Lance Stroll pred mikrofónmi opatrný. Podstatná časť víkendu je stále ešte len pred nami.

„Z pohľadu na časy to vyzerá dobre, ale kvalifikácia je až zajtra, takže si radšej počkajme, ako to bude vyzerať,“ povedal po skončení piatkových jázd Stroll. „V sobotu by malo byť sucho, aspoň to ukazuje predpoveď, ale na tejto trati nikdy neviete.“

Kanadský pretekár má za sebou niekoľko veľmi dobrých vystúpení na vode, napríklad pole position v Turecku 2021 alebo prvý rad v Monze 2017, takže predpoveď počasia by pre neho mala byť skôr zlou správou. Na druhej strane, ako sme uviedli, Stroll vyzeral byť v piatkových tréningoch dostatočne rýchly aj na suchej trati.

„Mäkké gumy skúšame v druhom tréningu zakaždým, chceme zistiť, aký z nich získame pocit, ako sa budú správať a akú majú výkonnosť. Uvidíme, aké budú zajtra podmienky,“ dodal večne stručný Stroll, ktorý by svojim prejavom tromfol snáď aj „kráľa komunikácie s médiami“ Kimiho Räikkönena.

Podobne stručný však bol aj jeho tímový kolega Sebastian Vettel, ktorý nezajazdil ani zďaleka také dobré časy ako jeho tímový kolega. Seb skončil v prvom i druhom tréningu na pätnástom mieste, čím príliš nepotvrdil formu Lanca Strolla.

„V druhom tréningu som sa trápil a nedokázal v aute nadobudnúť potrebnú sebadôveru. Som si však istý, že sobota bude lepšia,“ povedal po piatku Vettel.

„Po väčšinu času bolo sucho, myslím si, že naším problémom bolo získať z auta ten správny pocit. Dobre sa však na to pozrieme a som si istý, že sa nám to v sobotu podarí zlepšiť,“ dodal s uvoľneným úsmevom Seb.