logo F1online.sk

Gasly o návrate do Red Bullu: Toto rozhodnutie nie je na mne

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2020

Pierre Gasly sa v tíme AlphaTauri akoby znovuzrodil. Dvakrát sa mu už podarilo prebojovať do finálnej časti kvalifikácie a v pretekoch získal aj dve siedme miesta. Na druhej strane tu máme Alexa Albona, ktorý sa trápi v Red Bulle. A hoci podľa Gaslyho je Helmut Marko s jeho výkonmi “veľmi spokojný”, ďalšiu šancu v Red Bulle si otvorene nepýta.

Po neuspokojivých výsledkoch sa Gasly musel uprostred sezóny porúčať do béčkového tímu Red Bullu. Nahradil ho Albon, ktorému sa spočiatku darilo, ale sezóna 2020 sa preňho nevyvíja podľa predstáv.

“Viem, že Helmut je veľmi spokojný s mojimi výsledkami a výkonmi v kvalifikáciách a pretekoch. Ale napokon to nie je moje rozhodnutie,” reaguje na možnosť svojho návratu do Red Bullu Pierre Gasly. “Ja môžem spraviť len jedinú vec, a tou je niečo, na čo sa koncentrujem: každý víkend podávať dobré výkony a pokúšať sa chytiť za pačesy každú príležitosť, ktorá sa objaví.”

“To je môj jediný cieľ. Vždy som veril v to, že ak podávate dobré výkony, tak skôr či neskôr tá šanca príde. Iba budúcnosť nám povie viac, ale momentálne sa koncentrujem len na moju prácu a snažím sa zo seba dostať maximum,” vyslovil sa pilot AlphaTauri, ktorý svojho kolegu Kvjata bodovo poráža v pomere 12:1.

Pred týždňom na VC Veľkej Británie Gasly vyštartoval z jedenásteho miesta, čo nie je vôbec zlé. V pretekoch sa prebojoval do bodovanej desiatky, ukoristil šesť bodov za siedmu priečku. Udržal sa tak pred Alexom Albonom finišujúcim za ním.

“Musíme povedať, že tento rok ide všetko naozaj dobre. A to bol aj jeden z našich cieľov — udržať si ten rytmus z minulého roka. S tímom sme zažili veľmi silnú druhú polovicu sezóny. Myslím si, že v podstate každý víkend sa nám darilo vyžmýkať z nášho balíka maximum, čo je pozitívne.”

“Treba byť rovnako silný aj v nasledujúcich pretekoch. Nemyslím si, že minulý týždeň by sme toho v kvalifikácii a pretekoch vedeli spraviť viac. Naozaj som si to užil, dosť som sa aj zabavil. Budem veľmi šťastný, ak to zopakujem aj tento víkend,” dodal Gasly.