logo F1online.sk

Alonso stále má šancu na zisk tretieho titulu, myslí si Fittipaldi

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2022

Fernando Alonso opäť mení tím. Počas zimnej prestávky sa presunie z Alpinu do Aston Martinu. Podľa aktuálnej výkonnosti týchto stajní sa to dá vnímať ako skok do horšieho auta, no Emerson Fittipaldi ešte španielskeho pretekára nechce odpisovať. Verí, že stále môže získať vytúžený tretí titul.

Aston Martin je v hodnotení šampionátu na deviatom mieste a nezdá sa, že by to v dohľadnej dobe mal zmeniť. Zato Alpine s McLarenom bojuje o štvrtú priečku a je celkovo v lepšej kondícii. To všetko je pravda, ale podľa Emersona Fittipaldiho len na prvý pohľad. Zdôrazňuje, že Alonso má k dispozícii aj zákulisné informácie, na ktorých môže stavať svoje rozhodnutie. Situácia je vraj “komplexná”.

Preto stále žije jeho nádej na titul. “Samozrejme, že má šancu,” vyhlásil pre agentúru Efe Emerson Fittipaldi. “Je to najskúsenejší jazdec, je motivovaný a veľmi talentovaný. Tento rok to už ukázal.”

“On vie, čo robí. Jazdcovo rozhodnutie zmeniť pôsobisko je osobné rozhodnutie, pri ktorom zohrávajú úlohu aj okolnosti, o ktorých my nevieme. Ťažko sa taká situácia posudzuje z vonkajšieho pohľadu. Ja neviem, ako na tom bude Aston Martin o rok, je to komplexná situácia,” zamyslel sa dvojnásobný šampión.

Bývalý brazílsky pretekár s talianskymi koreňmi sa sám označuje za “veľkého podporovateľa” Fernanda Alonsa, ktorý aj napriek vysokému veku patrí “k tomu najlepšiemu”, čo súčasný štartový rošt ponúka. Navyše verí, že ešte dlho to bude platiť.

“Ja som vždy hovorieval, že Fernando je chlapík, ktorý začína na chvoste a končí na čele. Z historického pohľadu to mal vždy najradšej,” hovorí Fittipaldi. Alonso má pred sebou ďalšiu takúto výzvu, ktorej cieľom má byť dotiahnuť Aston Martin k trofejám. Motiváciu na to istotne má. “Akonáhle príde deň, keď nebude mať motiváciu, tak skončí. Avšak, každý, kto dnes vstúpi na trať, vie, že stále má na víťazstvá a stále je motivovaný.”

Súvisiace články