logo F1online.skF1online.sk

Norris by si niekedy rád skúsil rely

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2022

Piloti Formuly 1 a rely? Okruhové pretekanie má s jazdou v otvorenej krajine spoločné leda tak volant, plynový pedál a brzdový pedál. Napriek tomu dejiny motoristického športu poznajú prípady, kedy jazdci prešli z rely na okruhy a opačne. Minimálne pre zaujímavosť by to určite rád skúsil aj pilot McLarenu Lando Norris.

Šampióni rely Sébastien Loeb a Sébastien Ogier to na okruhoch skúšali a doposiaľ skúšajú, taktiež Fernando Alonso sa na Dakare neuviedol vôbec v zlom svetle a čaro jazdenia v otvorenej krajine vedia oceniť aj takí Kimi Räikkönen alebo Valtteri Bottas. Skúsenosť Roberta Kubicu však pre všetkých musí byť zdvihnutým ukazovákom.

Pilot McLarenu Lando Norris miluje všetko, čo má volant. Už skôr hovoril o svojej náklonnosti k vytrvalostným pretekom (na 24-hodinovke v Daytone už svoje šťastie skúšal po boku Fernanda Alonsa) a ani k rely nemá britský mladík žiadny odpor.

„Raz si chcem vyskúšať aj rely,“ prehlásil Norris pre Motorsport.com. „Quadrant (Landova značka spájajúca jeho vášeň k pretekaniu, ešportu a móde, pozn. red) pripravil najnovšiu kolekciu, ktorá má tak trochu off-roadový nádych. Nedávno sme pri tejto príležitosti natáčali nejaké veci, ktoré zahŕňali aj rely.“

„Keď som tam išiel a prvýkrát to videl na vlastné oči, uvedomil som si, akí sú to šialenci. Veľmi, veľmi som si to chcel vyskúšať.“

„Možno začnem niekde, kde nie sú žiadne stromy, ale na konci roka si to skrátka chcem skúsiť – na mieste, kde to bude bezpečné! S bariérami z pneumatík alebo niečím podobným,“ hovorí Norris.

„Je to ako jazda na motokáre. Veľa pilotov Formuly 1 si s obľubou zajazdí na motokáre, pretože chcú zažiť ten pocit. Motokáry sú spojené s pocitmi, čo platí aj pre rely. Skrátka chcem ísť a vyskúšať si niečo nové,“ dodal Lando.

Na otázku, či by niekedy v budúcnosti vyskúšal rely aj súťažne, Norris odpovedal: „Možno raz. Musím si to najprv vyskúšať, len aby som vedel, aké to je. Už len preto, že to vyzerá úžasne a v živote vždy nájdete niečo, čo by ste radi skúsili.“

Súvisiace články

Diskusia