logo F1online.skF1online.sk

Nový monopost mi vôbec nesedí, priznáva Norris

Lando Norris
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2022

McLaren čaká tvrdý boj o štvrté miesto Pohára konštruktérov s tímom Alpine. Pred Veľkou cenou Maďarska to vyzeralo, že francúzsky celok má všetko vo svojich rukách, avšak po jej skončení došlo kvôli udalostiam na prestupovom trhu k zmene rovnováhy v garáži Alpine. McLaren sa tak nesmie vzdať, hoci ako priznal aj sám Lando Norris, s tohtoročným monopostom sú problémy.

Vo Wokingu si od veľkej zmeny pravidiel veľa sľubovali. Ako sa však ukázalo, tento tím ešte nie je pripravený zabojovať o titul. Na predsezónnych testoch mal monopost MCL36 obrovské problémy s brzdami a ako vyšlo najavo, ani samotný koncept nebol ideálny.

Inžinieri sa tak pustili do zmien, avšak v tom momente už v McLarene dávno vedeli, že v roku 2022 zostanú odsúdení na boj v strede poľa. Navyše, podobne ako vlani, majú na trati fakticky len jeden monopost. Daniel Ricciardo sa veľmi trápi, kým Lando Norris získal 76 z celkových 95 bodov britského celku.

O problémoch Austrálčana a o tom, ako mu ani tohtoročný monopost nesedí, sa toho napísalo už veľa. Jeho tímový kolega však odmieta dohady o tom, že by v McLarene vyvíjali len jedným smerom.

„V žiadnom prípade sa nedá povedať, že by bolo toto auto postavené pre mňa,“ prehlásil pre Motorsport.com Lando Norris.

„Pokiaľ ide o to, čo od monopostu požadujem, tak je tohtoročné auto prakticky opakom toho, čo by som chcel. Povedal by som, že môj súčasný monopost mi vôbec nedáva to, čo vyhovuje môjmu jazdeckému štýlu. Vôbec mi nesedí.“

„Nie je to zlé, skrátka je to tak, ako to je a musíte sa tomu prispôsobiť. Preto si myslím, že som v tomto roku odviedol celkom dobrú prácu a prispôsobil sa niečomu, čo nie je úplne podľa mojich predstáv a čo mám rád. Povedal by som, že to je jedno zo zlepšení, ktoré som za posledných pár rokov urobil,“ dodal Norris.

Britský mladík momentálne predstavuje najväčšie aktívum McLarenu. Práve on mal britský tím dotiahnuť späť na čelo, avšak Lando k tomu nedostal zodpovedajúce „náradie“. Zmluvu však má platnú až do roku 2025, takže bude pilierom plánov tímu aj v nasledujúcich rokoch.

„Snažím sa vyjadriť svoj názor a povedať, čo by mi mohlo pomôcť zrýchliť. Niekedy to je trochu odlišné od toho, čo má Daniel. Vo všeobecnosti sa však dá povedať, že sa zhodujeme v tom, kde sa náš balík potrebuje zlepšiť,“ hovorí Norris.

„Síce nerád príliš rozprávam, pretože každý má svoju prácu a všetci sme profesionáli, ale vždy je dobré trochu zvýšiť tok svojich slov a mať v takých veciach viac sebadôvery,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia