logo F1online.sk

Daniel Ricciardo sa stal producentom nového seriálu z prostredia F1

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková11. 8. 2022

Daniel Ricciardo pripravuje spoločne so streamovacou službou Hulu nový seriál z prostredia Formuly 1, na ktorom sa bude podieľať v role výkonného producenta. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe, isté je len to, že televízna show bude mať tridsaťminútové epizódy, pričom momentálne sa hľadá scenárista.

Zatiaľ čo sa rozhoduje o jeho ďalšom pôsobení v F1, pilot McLarenu trávi časť letnej prestávky v Los Angeles, kde sa zúčastňuje stretnutí ohľadom nového televízneho projektu. Podľa vlastných slov sa doň napokon zapojí do väčšej miery než očakával, stále však nevieme, či si v seriáli aj zahrá.

Dočkáme sa niečoho na štýl Drive to Survive, dokumentárneho seriálu zo zákulisia kráľovnej motoršportu? Podľa Ricciarda sa Hulu vyberie inou cestou ako Netflix. „Pôjde samozrejme o fikciu, avšak budeme vychádzať z reality, a teda z toho, aká Formula 1 naozaj je. Bude to aj trochu hollywoodske.“

„Podieľa sa na tom Hulu, takže je to v správnych rukách. Teraz už len treba nájsť vhodného scenáristu, ktorý seriál posunie správnym smerom,“ povedal Austrálčan.

Motoršport očividne naberá na sláve. Okrem Ricciardovho seriálu sa pripravuje film z pretekárskeho prostredia, tentokrát na platforme Apple TV+. V ňom sa mal hlavnej úlohy zhostiť Brad Pitt, ten však pred pár dňami ohlásil koniec svojej vyše tridsaťročnej kariéry, takže nie je isté, ako to nakoniec dopadne. Už vopred sa však povedalo, že jedným z producentov bude sedemnásobný šampión Lewis Hamilton, ktorý zároveň pre Apple TV+ chystá aj dokumentárny film o sebe samom.

Ricciardo mu však neplánuje konkurovať. „Samozrejme, dúfam, že to bude mať úspech, ale mojím cieľom nie je zatieniť Lewisov film či seriál Drive to Survive. Myslím si, že toto bude úplne iné. Úprimne, keby ste mi povedali, že päť ďalších jazdcov pracuje na takýchto projektoch, tak by ma to potešilo, pretože sa pre tento šport samozrejme snažíme získať väčšie publikum.“

„Tento záujem je dobrý. Nemyslím to zle, ale som prekvapený, že záujem o F1 je teraz taký veľký. Takže som veril, že aj táto show pravdepodobne získa nejakú pozornosť. Ale človek nikdy nevie, takže ma to určite potešilo. Som z toho nadšený, ale nechcem, aby tento projekt bol len o mne. Budem pôsobiť skôr v pozadí, aby som im objasnil, ako to v F1 chodí,“ dodal 33-ročný pretekár.

Súvisiace články