logo F1online.sk

Kým by chcel byť Vettel na jeden deň? Byť mravcom by bola zábava!

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 8. 2022

Sebastian Vettel v sebe nezaprie veselú povahu s veľkou predstavivosťou. Nemecký šampión, ktorý čerstvo ohlásil odchod do výslužby, čelil otázkam fanúšikov. Ako to už v takýchto situáciách býva, boli nápadité, ale nie také nápadité, ako odpovede štvornásobného šampióna.

Keby mohol byť Seb na jeden deň inou osobou, koho by si vybral a prečo? Jeho odpoveď bola viac ako zaujímavá. „Nechcel by som byť inou osobou – chcel by som byť zvieraťom. Tiež sa mi páči predstava, že by som mohol byť mnohými rôznymi vecami. Myslím si však, že byť mravcom by bola zábava! Samozrejme, bolo by to nielen zábavné, ale aj malé,“ hovorí Vettel.

„Tiež byť obrovskou veľrybou by podľa mňa bolo úžasné. Alebo napríklad vtákom – mohol by som totiž lietať!“ dodal Seb.

Prišli aj o niečo tradičnejšie otázky, napríklad, aké sú jeho obľúbené filmy? V jeho osobnom rebríčku sa na prvom mieste objavila klasika Vykúpenie z väznice Shawshank. Na zdieľanom druhom mieste sa objavili menej známe filmy Kde je Fred? a Život Briana. Tretie miesto obsadil „po tuhom premýšľaní“ Gladiátor.

Na otázku, čo normálne robí vo voľnom čase, Vettel odpovedal: „Podobné veci ako všetci ostatní. Užívam si čas s priateľmi a čas doma s rodinou. Rád vypnem a len tak si pozriem nejaký film. Najradšej zo všetkého som však niekde vonku – možno na túre v horách, na bicykli alebo objavujem nové miesta.“

Prišla tiež otázka, ktorý darček od fanúšika ho najviac potešil? „Ak mám byť úprimný, tak je toho veľmi veľa. Naozaj sa mi páči, keď si ľudia dajú námahu, sadnú si a napíšu list, správu alebo nejaký odkaz. Rád si to prečítam. Môžem sa dozvedieť, čo týchto ľudí poháňa vpred, prečo prichádzajú na preteky, prečo radi sledujú Formulu 1 alebo prečo mi fandia. Myslím si, že toto je pre mňa ten najväčší darček,“ hovorí Vettel.

„Chodia však aj dary v pravom zmysle slova, ako medvedíky panda alebo kvety. Mám tiež zbierku kľúčeniek. Ak však mám byť úprimný, radšej by som počul niečo o ľuďoch a čo majú za sebou,“ dodal.

Úplne prvá otázka však bola prudko motivačná. Akú najdôležitejšiu lekciu v živote dostal? „Za ten čas sa naučíte veľa životných lekcií, ale treba si v živote nájsť niečo, čo milujete a čo vás baví. Potom už nikdy nemusíte ísť do práce. Samozrejme, prídu dni, ktoré nebudú také zábavné a pripomenú vám, že stále to je práca. Mám však veľké šťastie, že sa mi podarilo veľmi rýchlo nájsť niečo, čo milujem a mohol som z toho urobiť svoju prácu,“ hovorí Vettel.

„Nemusí to byť pretekanie, môže to byť čokoľvek iné. Nájdite si niečo, čo vás naozaj poháňa, tlačí vás dopredu a nikdy nenudí,“ dodal.

Súvisiace články