logo F1online.sk

Norris: Ja s Ricciardom nehrám psychologické hry, práveže mu pomáham

Daniel Ricciardo a Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2022

Čím to je, že je Daniel Ricciardo po príchode do McLarenu akýsi stratený? Nech je to už čímkoľvek, Lando Norris ubezpečuje, že s ním to nijako nesúvisí. Na Austrálčana netlačí ani v zákulisí, psychologické hry sú vraj v britskej stajni pasé.

Porovnanie výsledkov Landa Norrisa a Daniela Ricciarda pôsobí z Austrálčanovho pohľadu hrôzostrašne. Kým mladík v službách McLarenu nazbieral už 76 bodov a drží stajňu v boji o štvrté miesto konštruktérskeho šampionátu, pri Ricciardovom mene svieti nelichotivých devätnásť bodov.

Lando Norris cez víkend v Maďarsku vyhlásil, že naňho by sa novinári nemali pozerať. Nehrá s tímovým kolegom ani psychologické hry a nič pred ním neskrýva. “Ako to myslíte? Aké psychologické hry by som mal hrať? Nie, práve naopak. Ja sa mu snažím pomôcť, ako viem. V konečnom dôsledku z toho bude profitovať tím, ak sa nám podarí poraziť Alpine.”

Politika otvorenosti je pre katalyzovanie rozvoja stajne kľúčová. “On má prístup ku všetkému, k čomu aj ja, má k dispozícii všetky dáta. Ja skôr ponúkam pomoc, a to ochotnejšie ako obyčajne. Keby sme bojovali o majstrovský titul… Chcem povedať, že teraz som otvorenejší, pretože to tím potrebuje. To momentálne chcem pre našu stajňu. Takže je to presný opak psychologických hier, akési upokojovanie mysle.”

Daniel Ricciardo ako skúsenejší z dvojice jazdcov by mal rozdávať tipy mladšiemu kolegovi, no zdá sa, že McLarenu by viac prospelo, keby to fungovalo opačne. Lando Norris prezradil, že aj on sa čo-to od Austrálčana naučil, a ak na oplátku on bude niečo potrebovať, je ochotný si vypočuť jeho otázky.

Ricciardovo ego by však mohlo utrpieť rovnako ako ego ktoréhokoľvek iného pilota a Norris si to uvedomuje. “Do toho sa nikdy nechcete púšťať. Nechcete za niekým ísť a pýtať sa ho. Pomáhame si, ako vieme. Veľa vecí robí dobre, ja sa v týchto veciach od neho učím a používam to, aplikujem to pri mojej jazde a nastaveniach.”

“Ale som rád, ak sa ma na niečo spýta alebo chce vedieť, aký mám v aute pocit. To nikomu neuškodí. Pomáhame si, ako vieme. Ja ponúkam svoju pomoc, moje rady a moje pocity. Ak sa ma chce niečo viac spýtať, vítam to,” odkázal rodák z Bristolu.

Súvisiace články