logo F1online.sk

Norris nechce zopakovať chybu z minulého týždňa: Nesmie nás takto zaskočiť

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2020

Nedeľné preteky vyniesli Danielovi Ricciardovi štvrté miesto. Dopomohli mu k tomu defekty Bottasa so Sainzom, ale aj chyba Landa Norrisa, ktorého Austrálčan predbehol krátko pred koncom pretekov. Norris si sype popol na hlavu za to, že Ricciardovi svoju pozíciu daroval a avizuje, že tento víkend si už dá väčší pozor.

Daniel Ricciardo v závere tlačil na dvojicu Norris-Sainz, ale na predbehnutie mu to dlho nestačilo. Až tri kolá pred koncom sa v zákrute Stowe dostal jazdou cez vnútrajšok zákruty cez svojho súpera.

“Mal som problémy s niekoľkými vecami, jednou z nich boli, samozrejme, pneumatiky,” vysvetľoval vo štvrtok v Silverstone Lando Norris. “Ale ten manéver bol azda jeden z najjednoduchších, aké ste vôbec mohli spraviť. Vôbec som sa nebránil. Z mojej strany som to neodhadol, snažil som sa pomeniť si na mojom volante nejaké nastavenia.”

“A moje ľavé zrkadlo bolo úplne rozbité. Jeho pozíciu som tak odhadoval len vďaka pravému spätnému zrkadielku. A v tom momente bol na rovinke priamo za mnou, nevidel som, kde je. Potom som sa pozrel dolu, aby som niečo zmenil, no keď som zodvihol zrak, už bol vedľa mňa. Zaskočil ma,” pripustil benjamín McLarenu.

V McLarene po strate bodov celú situáciu prebrali. V boji o možné tretie miesto v Pohári konštruktérov totižto bude každý výsledok dôležitý. “Keď sa tak na to spätne pozerám, bola to moja chyba.”

“Je to niečo, v čom sa ja a my ako tím musíme pokúsiť nabudúce zlepšiť a nenechať sa zaskočiť takouto vecou. Hlavne nie v mieste jednej jedinej skutočnej príležitosti na predbiehanie na celom okruhu,” doplnil Norris.