logo F1online.sk

Alonso si zatancuje aj dažďový tanec: Iba mne fungovali intermediálky

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2022

Fernando Alonso nikdy nemôže byť spokojný, ak ho v internom súboji porazí tímový kolega. V Maďarsku sa to Estebanovi Oconovi podarilo, no keďže sa bude rozhodovať až v nedeľu a existuje šanca na dážď, Španiel upriamuje pozornosť práve na veľkú cenu. Teší sa z toho, že jemu jedinému sa v treťom tréningu darilo pracovať s pneumatikami, no skvele sa mu jazdilo aj na suchu.

Pri pohľade na výsledky Alpine nemôže byť vo vytržení. Ani jeden Red Bull nebojoval na čele štartového roštu, a tak Alpine mohol pomýšľať aj nad tretím či štvrtým miestom. Piata a šiesta priečka je však optimálnym výsledkom, keď sú vpredu Red Bully a Ferrari, nie po takejto sobote.

Fernando Alonso je i napriek tomu spokojný, teší ho výkon monopostu, ktorý Alpinu nikto nevezme. “Áno, my sme mali veľmi dobrú sobotu na vode i na suchu. V Q3 bolo veľmi veterno, na čo som azda trochu doplatil. Nezajazdil som ani taký čas ako v Q2, ten zostal aj mojím najlepším, čo je trochu zvláštne. Áno, bolo to tesné, no uvidíme zajtra, čo dokážeme vyťažiť z týchto pozícií.”

Keby v nedeľu zapršalo, bola by to voda na mlyn Fernanda Alonsa. Jemu sa v treťom tréningu darilo jazdiť na intermediálkach, keď sa ešte ostatní trápili na gumách do dažďa, sťažovali sa na nedostatok gripu a trať prirovnávali ku klzisku.

“Ja jediný som dokázal zapnúť tie intermediálky, mali sme fantastický deň na vode,” pochválil sa Alonso, ktorý si večer zatancuje aj dažďový tanec. Určite sa mu to zíde, pretože meteorológovia predpovedajú mokré dopoludnie, no zrážky majú postupne ustávať.

Ani zo slnečnej nedele však nebude smútiť. “Čakajú nás dlhé preteky, pred nami je nejaká premávka, od ktorej sme azda o trochu rýchlejší. Za nami sú však veľmi rýchle autá: Verstappen, Pérez a Lewis. Ak nás nepredbehnú na štarte, tak to bude zaujímavá veľká cena, pretože niekoľko áut nie je na svojich pozíciách.”

Dvojnásobný majster sveta napokon novinárom rozpovedal aj úsmevnú príhodu o tom, ako z inžinierovho rozprávania nepochopil, že sobotňajšiu kvalifikáciu vyhral George Russell. “Len teraz som sa to dozvedel, pretože vo vysielačke som nechápal, kto je vlastne na pole position. Som prekvapený, to určite, ale teším sa spolu s ním.”

“Bolo to nečakané, pretože Ferrari vyzeralo byť veľmi silné, rovnako Max. Mercedes sa trochu trápil. My sme si mysleli, že by sme mohli skončiť pred nimi. V skutočnosti sme skončili pred Lewisom, takže vidieť Georgea na pole position znamená, že to muselo byť skvelé kolo,” uvažuje. “Teším sa na to, keď si ho pozriem.”