logo F1online.sk

Ricciardo o prestupe do Aston Martinu: Nepočúvali ste ma? Moja budúcnosť je jasná

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2022

Nedá sa povedať, že by odchod Sebastiana Vettela do výslužby bol veľkým prekvapením, napriek tomu však prišiel dosť náhle. Toto rozhodnutie nemeckého šampióna však dodalo letnému prestupovému trhu nový náboj. Okamžite sa začalo špekulovať o tom, kto by ho mohol nahradiť a jedným z možných kandidátov môže byť aj Daniel Ricciardo.

Medzi rakúskym a francúzskym víkendom prestupové špekulácie vrcholili. Prím v nich hrali dvaja Austrálčania Daniel Ricciardo a Oscar Piastri, ku ktorým sa ešte pripojil Američan Logan Sargeant. Teraz sa nám uvoľnilo jedno miesto v kokpite Aston Martinu a prakticky okamžite sa začalo špekulovať.

Už skôr sa hovorilo o tom, že v garáži McLarenu „snorí“ manažér Oscara Piastriho Mark Webber a zisťuje, či britský tím nevyhodí Daniela Ricciarda. Je možné, že Webber a Piastri už majú „vo vrecku“ dvojročnú zmluvu a hosťovanie vo Williamse, avšak rozhodli sa vyčkať, ako sa vyvinie situácia vo Wokingu. Teraz sa otvoril scenár – a z maďarského padoku také hlasy zazneli –, že do Aston Martinu poputuje Daniel Ricciardo a v McLarene ho nahradí Oscar Piastri.

Bývalý pilot Red Bullu či Renaultu strávil celý minulý víkend rozhovormi s médiami, v ktorých dookola opakoval, že má s McLarenom platnú zmluvu a že sa nikam nechystá. Mnohí tieto vyjadrenia vnímali aj ako sofistikovaný odkaz vlastnému tímu, že sa nebude vzdávať výhod, ktoré mu garantuje jeho súčasný kontrakt.

Neprešiel však ani týždeň a Daniel týmto otázkam čelí opäť, keďže sa nám situácia opäť zmenila. „Nepočúvali ste moje rozhovory minulý týždeň?“ reagoval na špekulácie Ricciardo.

„Samozrejme, nie je to nič proti Aston Martinu, ale ako som už povedal pred týždňom, moja budúcnosť je jasná a patrí McLarenu,“ prehlásil Daniel jednoznačne.

Aby sme však boli spravodliví, túto otázku nedostal len Ricciardo, ale aj ďalší piloti. Mnohí z nich však majú platné zmluvy, tie síce nie sú nezrušiteľné, ale svoje spojenie s Aston Martinom odmietli. Na druhej strane je pochopiteľné, že v súčasnej situácii by nebolo rozumné rozvíjať špekulácie.

„Momentálne sa musím sústrediť na túto sezónu,“ odkázal napríklad taký Alex Albon.

„Už som tam pôsobil!“ zvolal bývalý pilot Force Indie a Racing Pointu Esteban Ocon. „Momentálne som rád tam, kde som. Poznám ten tím však veľmi dobre a viem, čo dokážu.“

„Nikdy by som neveril, že niečo také poviem, ale mám platnú zmluvu! Som tak v pohode,“ zvolal Valtteri Bottas poukazujúc na skutočnosť, že po rokoch v Mercedese, kde podpisoval vždy len ročný kontrakt, si môže teraz dopriať takýto luxus.

„Mám s Haasom zmluvu aj na budúcu sezónu a som v tíme veľmi šťastný,“ oznámil Kevin Magnussen.

Súvisiace články