logo F1online.sk

Magnussen: Z vylepšení mám trochu obavy

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková28. 7. 2022

Kevin Magnussen priznal, že ho trochu znepokojuje nový balík, ktorý Haas plánuje nasadiť na Hungaroringu. Jeho obavy súvisia najmä s tým, aký to bude mať vplyv na výkon monopostu.

Vedenie Haasu sa konečne rozhodlo zaviesť vylepšenia, na rozdiel od svojich súperov totiž v tejto sezóne nenasadili žiadny zásadný upgrade. To sa zmení počas najbližšej Veľkej ceny Maďarska, nakoľko na Magnussenovom monoposte sa zjaví množstvo nových dielov. Hovorí sa dokonca o tzv. bielom Ferrari.

Na vylepšenia si ešte musí počkať Magnussenov tímový kolega Mick Schumacher.  Dôvodom je, že sa v celkovom poradí nachádza až za Dánom, pričom rozpočet tímu je obmedzený.

Magnussen však priznal, že vylepšenia mu robia aj starosti. „Tento rok sme s týmto vozidlom dokázali predvádzať lepšie výkony, ako sme si pôvodne mysleli, pričom sme ho podstate od zimných testov nevylepšovali. Bolo to trochu prekvapujúce.“

„A čo sa týka nového balíka…som zvedavý, či pôjde o zlepšenie alebo spravíme krok späť. Potom by sme pracovali na niečom, čo má väčší potenciál. Neviem. Bude zaujímavé to sledovať,“ hovorí pilot Haasu.

Dánova opatrnosť pramení z toho, že v sezóne 2019 sa prvý balík vylepšení Haasu v praxi ukázal ako fiasko. Stajňa sa nakoniec musela vrátiť k špecifikácii z prvých pretekov. „Všetci by sme boli radi, keby sme na auto jednoducho nasadili nové diely a získali nejakú desatinu či viac navyše, ale takto to nefunguje. Čím sa ale človek viac učí, tým rýchlejšie veci napredujú.“

Súvisiace články