logo F1online.sk

Vettel komentuje chýry o svojom prestupe do McLarenu: To sú len špekulácie

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala21. 7. 2022

Budúcnosť Sebastiana Vettela je stále nejasná. Štvornásobnému majstrovi sveta sa po sezóne 2022 končí zmluva s Aston Martinom, a tak ho už čoskoro čaká veľké rozhodovanie sa, či a kde bude pokračovať vo svojej kariére. V tejto súvislosti sa spomínal dokonca aj možný prestup do McLarenu, no Nemec tieto správy hodnotí ako špekulácie.

Keď Sebastian Vettel podpísal zmluvu s Aston Martinom, zrejme čakal, že vstupuje do tímu, ktorý sa v nasledujúcich rokoch bude tlačiť dopredu, veď ambície Lawrencea Strolla boli obrovské. Potom však predstavy vystriedala realita; dnes je Aston Martin druhým najslabším tímom v štartovom poli.

Prípadným prestupom do McLarenu by si istotne polepšil, preto sa ho naň spýtali aj novinári na štvrtkovej tlačovke pred VC Francúzska. “Myslím, že Lando má kontrakt!” zažartoval Sebastian Vettel. “Ale nie, poznám tam pár ľudí, ale myslím, že toto sú len špekulácie.”

Oveľa pravdepodobnejšie je, že Heppenheimčan zostane v Aston Martine. Jeho šéf Mike Krack viackrát jasne odkázal, že štvornásobného majstra sveta by chcel v tíme udržať dlhodobo, hoci si uvedomuje, že Aston Martin ho musí presvedčiť o tom, že je ho vôbec hoden. Rozhodnutie je hlavne na Vettelovi.

Vettel na tlačovke priznal, že primárne bude rokovať s Aston Martinom. “Pretekám tento víkend, budem pretekať aj ten budúci… Už som povedal, že niekedy neskôr sa začneme o tom baviť, budem sa baviť s tímom. Je tu jasný úmysel pokračovať. Uvidíme neskôr, na čom vlastne stojíme.”

Štvornásobnému majstrovi sveta sa pri rozhodovaní zídu ďalšie informácie o forme jeho tímu. Až na nasledujúcich veľkých cenách zistí, aký veľký pokrok sa inžinierom podarilo spraviť vďaka silverstonskému balíku. To bude aj indícia smerom do budúcna, či má britská stajňa kapacity a schopnosti, aby sa posunula vyššie.

“Do Silverstonu sme priniesli vylepšenia, no ešte sme im celkom neprišli na koreň,” uznáva Vettel. “Možnože tento víkend nám pomôže nájsť viac odpovedí. Dúfame, že budeme o čosi konkurencieschopnejší, späť v strede poľa, a teda späť uprostred tohto boja. To by bolo fajn.”