logo F1online.skF1online.sk

O budúcnosti Schumachera nebude rozhodovať len Ferrari, hovorí Steiner

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2022

Mysleli ste si, že Ferrari má plnú moc nad obsadením jednej z pretekárskych sedačiek v tíme Haas? Nuž, nemá. Aspoň to médiám tvrdí šéf stajne Günther Steiner, ktorý povedal, že „aj oni“ v tom majú svoje slovo.

Ferrari možno nerozhoduje samo, ale pri uvážení celej situácie sa veci až tak veľmi nemenia. Scuderia momentálne nemá k dispozícii vhodnejšieho kandidáta, ktorého by mohla Haasu „odporučiť“ a americká stajňa nemá dôvod na nespokojnosť v prípade, že Schumacher bude pokračovať v takých výkonoch, aké predvádzal v posledných týždňoch.

„Nebudem hovoriť o detailoch zmlúv medzi nami a Ferrari a nebudem tiež hovoriť o zmluve medzi Ferrari a Mickom, keďže jej detaily nepoznám,“ povedal pre Motorsport-Total.com šéf Haasu Günther Steiner. „Poznám širší obraz, ale nepoznám a ani nechcem poznať detaily. Preto teraz o kontraktoch nechcem hovoriť. Médiá to musia rešpektovať.“

„Nie je to iba o rozhodnutí Ferrari, nemali by ste si myslieť, že Ferrari nám hovorí, čo máme robiť. My do toho tiež máme čo povedať,“ dodal Steiner.

Pre Micka je to však stále dobrá správa. Ferrari možno nemá voľnú ruku, avšak v rozhodovacom procese je slovo Scuderie nesmierne dôležité. Taliansky tím momentálne nemá k dispozícii nikoho, kto by predstavoval solídnu alternatívu za zlepšujúceho sa Schumachera. Nemecký mladík tak má dobrú šancu si svoje miesto udržať.

Ešte lepšiu pozíciu má v súčasnosti Kevin Magnussen, ktorého Haas odmenil nielen nečakaným návratom do Formuly 1, ale tiež dvojročnou zmluvou. Bolo by teda veľkým prekvapením, keby v tíme nepokračoval aj budúcu sezónu.

„Kevina poznáme a chceli sme mu dať istotu,“ vysvetlil Steiner dôvody za dvojročnou zmluvou. „V opačnom prípade by k nám ani nemusel prísť. Mohol by si povedať: ‚V polovici roka budem bez práce na ďalšiu sezónu.‘ Ani som o tom nediskutoval. Skrátka som mu povedal, že ponúkame dvojročnú zmluvu, čo mu pomôže dostať sa do dobrej psychickej pohody.“

Súvisiace články

Diskusia