logo F1online.sk

Krackova istota je neochvejná: Sebastian zostane, aby zúročil svoju investíciu

Mike Krack
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 7. 2022

Čím hlbšie sa Aston Martin zabára do bahna, tým hlasnejšie sa ozývajú hlasy ohlasujúce koniec Sebastiana Vettela v tíme. Partička zo Silverstone sa do Q2 nepozrela už celkom dlho a ani body tím nezbiera plnými hrsťami. Šéf stajne Mike Krack je však vo svojej sebadôvere neochvejný, Sebastian Vettel vraj bude v tíme pokračovať.

Osemnásť bodov v jedenástich pretekoch, taká je bilancia Aston Martinu v prvej polovici sezóny. Na verejnosť prenikajú hlasy o ustrašenej a neistej atmosfére vo vnútri stajne, avšak jej šéf je neustále pozitívny. Novú a lepšiu budúcnosť by chcel budovať práve okolo svojej najväčšej hviezdy.

„Nuž, rokujeme,“ povedal Krack na margo ďalšieho osudu Sebastiana Vettela. „Sebastian je veľmi pozitívny, veľmi konštruktívny a preto naozaj dúfam, že spolu budeme pokračovať.“

„Tú investíciu, ktorú za dva roky urobil, by mal zúročiť on miesto toho, aby ju prenechal niekomu inému. Sme presvedčení, že rozhovory, ktoré vedieme, budú nakoniec úspešné,“ dodal Krack.

Sám Sebastian síce vo svojich vyjadreniach taký sebavedomý nie je, avšak zdá sa, že svojmu tímu zostáva oddaný. Veď sám povedal, že ak bude v kariére pokračovať, tak jedine so svojím súčasným tímom.

„Pred oboma jazdcami a pred tým, ako sa s našou situáciou vyrovnávajú, musíme zložiť klobúk. Stále dokážu byť konštruktívni. Nepovedia jedno zlé slovo, absolútne nič. Snažíme sa spoločne pokračovať a dostať sa z toho spoločne. Poskytujú nám veľmi dobrú spätnú väzbu,“ hovorí Krack.

„Bolo by pre nich jednoduché zostať frustrovaný, ale to sa nestalo. Ako Lance, tak Sebastian sú na všetkých mítingoch veľmi konštruktívni a necítiť, že by poľavovali alebo strácali motiváciu kvôli súčasnej situácii,“ hovorí 50-ročný Luxemburčan.

Súvisiace články