logo F1online.skF1online.sk

Vettel by mohol po sezóne skončiť, myslí si Marko

Sebastian Vettel a Helmut Marko, 2010
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2022

Aká je budúcnosť Sebastiana Vettela? Štvornásobný majster sveta sa pasuje stále viac a viac do roly aktivistu a bojovníka za to, na čom mu záleží. Pokiaľ však ide o pretekársku stránku, je to jedna veľká katastrofa. Aston Martin je na tom po rýchlostnej stránke naozaj zle a Vettelov dobrý priateľ Helmut Marko si myslí, že práve toto môže byť pre Sebastianovu budúcnosť rozhodujúce.

Aston Martin trikrát za sebou vypadol s oboma monopostami už v Q1, čo znie priam hrozivo. Tento tím vo veľkom investuje, ale čo z toho? Je cítiť, že vo vnútri stajne nepanuje najlepšia atmosféra a výsledky to potvrdzujú. Pohľad na frustrované a smutné tváre Lancea Strolla a Sebastiana Vettela stručne konštatujúcich, že ich monopost je skrátka pomalý, hovorí za všetko.

Niečo také v Helmutovi Markovi, ktorý je veľmi blízky Sebastianovi Vettelovi, evokuje, že táto sezóna by mohla byť labuťou piesňou štvornásobného majstra sveta. „Ak neuvidí svetlo na konci tohto tunela, tak predpokladám, že skončí,“ prehlásil Marko pre RTL.

„Veľa bude záležať od toho, ako dokáže jeho tím vyvinúť auto. Ak by dokázali skopírovať aj to, čo je pod pokrievkou, tak by mali v rukách relatívne konkurencieschopný balík. Ak by Sebastian niečo také mal v rukách, tak podľa mňa bude pokračovať,“ dodal Marko.

Aston Martin sa v tejto sezóne vytasil s kompletne pozmeneným konceptom. Auto, ktoré tím predviedol v Barcelone, ohromilo svojou podobou s Red Bullom, ale už neohromilo svojou výkonnosťou. Krátko sa síce zdalo, že by sa Aston Martin mohol s novou B-verziou nadýchnuť, ale rýchlo to opäť zvädlo.

Nie je teda prekvapením, že sám Sebastian čelí otázkam o tom, ako vyzerá jeho budúcnosť. Pritom potvrdil to, čo hovorí aj sám Marko. „V najbližších týždňoch budem o svojej budúcnosti premýšľať.“

„Bude tiež záležať od toho, akým smerom sa bude auto vyvíjať a aký potenciál uvidím v tíme. Niekoľkokrát som povedal, že chcem bojovať nielen o body, ale aj o víťazstvá. V opačnom prípade sa z toho vytráca tá zábava,“ hovorí Vettel.

„V nasledujúcich týždňoch si teda spolu s rodinou musím ujasniť, aké realistické moje ciele sú a koľko energie ešte mám, aby som spolu s tímom mohol ďalej rásť,“ dodal.

Seb taktiež dostal otázku, či by mohla byť na stole aj prípadná zmena tímu. „Nie, o tom momentálne neuvažujem. Aston Martin je mojou prvou voľbou a projektom, s ktorým chcem pokračovať,“ odpovedal Vettel.

Súvisiace články

Diskusia