logo F1online.sk

Sainz ľutuje defekt v závere pretekov, kritizuje Grosjeana

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Marek Hlavatý
Marek Hlavatý2. 8. 2020

Carlos Sainz v Silverstone síce finišoval na trinástom mieste, no nebyť smoly v závere, mohol si do celkového poradia pripísať solídnu porciu bodov.

Španiel ešte niekoľko kôl pred koncom pretekov jazdil na peknom piatom mieste, no v poslednom okruhu dostal defekt opotrebovanej ľavej prednej pneumatiky, vďaka čomu sa prepadol mimo bodovanú desiatku.

Jazdec McLarenu podotkol, že v úvode sa snažil útočiť a získať čo najviac pozícií. Po druhom výjazde bezpečnostného vozidla a absolvovaní zastávky v boxoch sa však ocitol za “neprezutým” Romainom Grosjeanom, ktorý je notoricky známy svojimi manévrami, ktoré už neraz viedli ku kolízii.

Sainz preto skúsene vyčkával na príležitosť a útok si pripravil po niekoľkých kolách na rovinke Wellington Straight. Francúzsky pilot v službách Haasu ho však zablokoval pri brzdení do nasledujúcej zákruty, čo Sainz po pretekoch označil za “veľmi nebezpečné.” Samotný Grosjean dostal bezprostredne po incidente upozornenie od riaditeľstva pretekov a bolo mu odmávané čiernobielou vlajkou.

Carlos zhodnotil preteky stručne: “Uprostred pretekov sme dosť taktizovali. Vedeli sme, že s pneumatikami to bude len tak-tak. Napokon nám to, bohužiaľ, nevyšlo.”

“Všeobecne, myslím si, že v tejto sezóne ma šťastie trochu obchádza. Dnes sme stratili veľa bodov a pochopiteľne som sklamaný. Na druhej strane, až na to posledné kolo šlo všetko pomerne hladko, takže nemôžem byť nahnevaný či už na seba alebo na tím,” dodal Španiel.

Sainzov tímový kolega, Lando Norris, označil po zisku piateho miesta preteky ako “veľmi náročné” a rovnako ako Španiel ich zhodnotil stručne: “Nemyslím si, že sme dnes mali nejaké super tempo. V porovnaní so včerajškom boli Renaulty určite rýchlejšie a nútili nás viac tlačiť, čo, samozrejme, znamenalo aj väčšie opotrebovanie pneumatík.”

“Z mojej strany to bolo dnes celkom fajn. Spravil som síce pár chýb, napríklad v úvode, keď sme boli s Carlosom v súboji, som to trochu vypustil. Potom to už ale bolo lepšie. Myslím, že sme mali dobrú stratégiu a po zastávkach v boxoch sme sa obaja držali na pekných pozíciách,” uzavrel Norris.

Súvisiace články