logo F1online.sk

Aston Martin privezie do Silverstone „podstatnú aktualizáciu“, cieli na čelo stredu poľa

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2022

Vývojová vojna v padoku pokračuje. Keďže je teraz zverejňovanie každého upgradu povinné, získavame stále lepší obraz o tom, akým tempom pokračujú práce na aktuálnych balíkoch. Niektoré z tímov svoj tohtoročný vývoj uzatvárajú, iné v ňom pokračujú naplno. Dobrým príkladom toho sú Alpine a Aston Martin.

Tieto dve stajne chystajú už druhý veľký balík vylepšení, ktorý navyše sprevádzalo niekoľko menších. V Silverstone by sa k nim mali pripojiť aj top tímy Red Bull, Ferrari a Mercedes, avšak tie o svojich vylepšeniach zatiaľ veľa nepovedali. Šéf Aston Martinu Mike Krack však už potvrdil, že jeho stajňa chystá na svoje domáce preteky „ďalšiu podstatnú aktualizáciu“.

Tá posledná, na Veľkej cene Španielska, spôsobila v padoku menšiu senzáciu, keďže sa jednalo o monopost veľmi podobný Red Bullu. Nechajme sa teda prekvapiť, ako bude monopost AMR22 vyzerať v Silverstone.

„Krok po kroku prinášame vylepšenia prakticky neustále, ale tie veľké sú manažované trochu odlišne,“ povedal Krack, ktorého cituje portál The Race. „V Silverstone nasadíme ďalšiu podstatnú aktualizáciu. Myslím si však, že to bude platiť pre väčšinu tímov.“

„Je preto tiež otázne, aké veľké budú vylepšenia našich súperov a ako efektívne budú fungovať. My sme však sebavedomí, urobili sme dobrý krok a ten ďalší bude taktiež dobrý. Cieľom bude dostať sa na čelo stredu poľa a štartovať do pretekov z bodovaných priečok,“ dodal Krack.

Jeho tímu sa „barcelonský balíček“ pomaličky podarilo dostať na správnu cestu. Sebastian Vettel to v Baku potvrdil pekným šiestym miestom. „Pozrite sa, aké tesné to v strede poľa je. Nepotrebujete urobiť veľký krok, aby ste získali množstvo pozícií. Toto bolo v minulosti trochu odlišné, keď bolo rozloženie síl dané a medzi autami boli veľké rozdiely,“ znie Krackov výrok, s ktorým zrejme nebude súhlasiť každý, veď bitky v strede poľa boli v minulosti taktiež nesmierne vyrovnané.

Aston Martin sa po utrápenom úvode sezóny dokázal posunúť aspoň na ôsme miesto Pohára konštruktérov, o jediný bod pred Haas, ktorý svoj balík ešte neaktualizoval ani raz. Americká stajňa avizuje, že prvý a zároveň jediný balík vylepšení privezie pravdepodobne do Maďarska, potom prepne vývoj na budúci rok. Podobnú stratégiu zvolil aj McLaren, ktorý vývoj tohtoročného MCL36 taktiež uzatvára.

Súvisiace články