logo F1online.sk

Carlos je v aute stále rýchlejší a sebavedomejší, hovorí Binotto

Carlos Sainz a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2022

Ani v Kanade sa Carlos Sainz nedočkal svojho prvého víťazstva v kariére, avšak ukázal stúpajúcu krivku svojej výkonnosti. Po trápení z úvodu sezóny sa španielsky pretekár postupne dostáva do tempa a nadobúda v aute potrebnú sebadôveru. Potvrdil to aj jeho šéf Mattia Binotto.

Rodák z Madridu opúšťal Montreal so sebavedomím vyhlásením, že v nedeľu bol na okruhu najrýchlejším mužom. S týmto prehlásením sa stotožnil aj jeho šéf. „Úprimne, nie je žiadnym prekvapením, že bol najrýchlejší. Keď sa pozriete na piatkové pretekové simulácie, už vtedy bol Carlos veľmi silný a ako tím sme boli veľmi blízko k Red Bullom,“ povedal na adresu svojho zverenca Mattia Binotto.

„Vedeli sme teda, že môže zabojovať. Či sme boli po piatku ešte bližšie, to neviem povedať. Vieme však, že naše auto je konkurencieschopné a Carlos v ňom získava sebadôveru. Jazdí stále rýchlejšie a rýchlejšie, čo je skvelé vidieť… určite bol rovnako rýchly ako Max, ak nie rýchlejší,“ dodal.

Mattia sa vyjadril aj na adresu Charlesa Leclerca, ktorý má za sebou limitáciu škôd. Monačan odštartoval po výmene pohonnej jednotky z devätnásteho miesta, z ktorého to po mnohých problémoch dokázal dotiahnuť na piate.

„Naše rozhodnutie akceptovať trest padlo krátko po Baku. Bol si teda tejto skutočnosti vedomý niekoľko dní, aby sa prispôsobil a podriadil tomu aj svoju prípravu. Vedel, že bude štartovať z chvosta štartového poľa,“ povedal Binotto.

„Jeho piatkový a sobotný program bol zameraný na jazdy s plnou nádržou, aby sme sa uistili, že sa pripraví na samotné preteky. Pre jazdca je takáto situácia frustrujúca a preteky vyžadovali množstvo trpezlivosti, čo Charles aj splnil. Určite by ste radi predbiehali, ale niekedy nemôžete kvôli DRS vláčiku alebo opotrebovaným pneumatikám.“

„Skočiť po štarte z devätnásteho miesta na piate je dobrý výsledok a je limitáciou škôd. Teraz má k dispozícii čerstvé komponenty do ďalších pretekov. Do letnej prestávky zostávajú štyri podujatia a bude preňho dôležité zaútočiť. Pokúsime sa pár bodov získať späť,“ dodal Binotto.

Súvisiace články