logo F1online.sk

Schumachera pripravila o preteky pohonná jednotka Ferrari

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2022

Odstúpenie pre technickú poruchu je vždy nepríjemné, avšak keď sa vám to má stať, tak radšej niekedy v čase, keď prežívate hrozné preteky a motáte sa niekde na sedemnástom mieste. Bohužiaľ, bohovia motoršportu ani tentoraz nedopriali Mickovi Schumacherovi možnosť okúsiť sladkú chuť bodovaného umiestenia. Nebola to však jeho chyba, opäť raz ho totiž zradil motor Ferrari.

Kým jeho tímový kolega Kevin Magnussen nedal na rady svojho šéfa Günthera Steinera, ktorý svojim pilotom pred pretekmi kládol na srdce, aby boli opatrní, Mick zvolil možno až príliš obozretný prístup.

Na štarte sa pred neho síce dostali Ocon i Russell, avšak nemecký mladík potom nasadil dobré tempo a pohyboval sa na siedmom mieste, keďže Kevin Magnussen musel ísť do boxov pre nové predné krídlo a jeho preteky sa v podstate skončili. Ako už zákony schválnosti kážu, technický problém nemal Magnussen, ktorý v tom čase mohol dúfať leda tak v zázrak, ale práve Schumacher, ktorého zradil motor Ferrari a jeho cesta za prvými bodmi v kariére sa skončila.

„Mali sme problém s pohonnou jednotkou, čo je veľmi nešťastné, pretože si myslím, že až do toho momentu sme mali veľmi dobré preteky,“ povedal sklamane Schumacher.

„Pocit v aute bol skvelý a podľa mňa tempo takisto nevyzeralo zle, takže je to dosť frustrujúce, ale ešte máme pred sebou dosť pretekov,“ dodal Mick.

Určite všetkým nám bolo ľúto vidieť Haas stojaci bezmocne mimo trate. Nemecký mladík urobil tento víkend všetko správne, absolvoval kompletný tréningový program, zajazdil skvelú kvalifikáciu a v pretekoch bol dostatočne opatrný i rýchly nato, aby mohol pomýšľať na body. Bohužiaľ, bohovia motoršportu boli proti.

„Až do toho okamihu vyzeral víkend dobre, nielen v sobotu, ale aj v nedeľu sme boli rýchli. Je dobré, že sa môžeme od niečoho odraziť a využiť to v Silverstone,“ dodal Schumacher junior.

Súvisiace články