logo F1online.sk

Frustrovaný a šokovaný Vettel: Nemáme potuchy, kam sa podelo naše tempo

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2022

Sebastian Vettel vstupoval do kanadskej kvalifikácie povzbudený tretím miestom z tretieho voľného tréningu. V jeho priebehu ukazoval Aston Martin na vode veľmi solídne tempo, ktoré sa však v priebehu kvalifikácie celkom vytratilo. Ani sám Vettel netuší, kam sa podelo.

Porovnávať tretí tréning a kvalifikáciu je náročné, keďže podmienky na vode nikdy nie sú rovnaké, avšak v treťom tréningu zaznamenal Sebastian čas 1:33.891s, kým v kvalifikácii 1:34.512s. Svoju frustráciu naplno vyjadril aj v pokvalifikačnej vysielačke. „*** to snáď nie je možné! Čo to bolo? Auto bolo veľmi odlišné v porovnaní s ránom, naozaj veľmi odlišné. Nemal som žiadny grip. Cítil som, akoby vzadu vľavo bolo niečo zlomené. Ach!“

A sklamanie pokračovalo aj pred novinármi po skončení kvalifikácie. „Som veľmi frustrovaný, pretože sme mali veľmi dobré tempo, avšak netušíme, kam sa podelo. Zrejme zostalo niekde schované. Bolo to pre mňa prekvapenie. Mal som veľmi slabú priľnavosť,“ povedal sklamaný Vettel.

„Keď uvážim, aký som mal z auta pocit, tak nie som prekvapený, že sme boli takí pomalí. V porovnaní s tretím tréningom sme však toho veľa nezmenili, takže je to pre mňa šokujúce. Auto bolo veľmi náročné na riadenie, veľmi sa kĺzalo a zadok monopostu bol veľmi zlý.“

„Musíme sa na to pozrieť. Niečo rozhodne nefungovalo,“ dodal Vettel.

Po štarte zo šestnásteho a sedemnásteho miesta nie sú vyhliadky tohto tímu na úspech vysoké, avšak šanca je vždy. Aston Martin v ostatnom období ukazoval vzostupnú krivku výkonnosti a v Kanade to môže opäť potvrdiť.

„Ja som vždy optimistický, ale uvidíme. V piatok sme mali celkom dobré tempo a keď nájdeme, čo sa pokazilo, potom si myslím, že by sme mali byť späť na normálnych pozíciách. Už teraz však pri štarte zozadu ťaháme za kratší koniec povrazu, ale neboli by to prvé preteky, v ktorých by sa nám podarilo vrátiť späť,“ povedal štvornásobný majster sveta.