logo F1online.sk

Steiner je nahnevaný na médiá: Ja sa predsa snažím Micka zbaviť tlaku

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2022

Šéf Haasu Günther Steiner čelil v poslednom čase dávke kritiky za svoju rétoriku. V ostatnom období sa totiž viackrát pomerne extenzívne vyjadril na margo toho, aké problémy jeho tímu spôsobujú opakované nehody Micka Schumachera, napríklad nedostatok náhradných dielov či rozpočtové komplikácie, čo sa podľa niektorých nemalo hovoriť verejne.

Dosť hlasnú kritiku na adresu šéfa Haasu vyslovil najmä Mickov strýko Ralf, podľa ktorého to jazdci pod jeho vedením nemajú jednoduché. „Steinerov štýl je pre jazdcov náročný. Jeho vedenie je extrémne autoritatívne, čo si sám pamätám zo svojho aktívneho pôsobenia vo Formule 1. Dnes je však už takéto riadenie tímu zastaralé,“ povedal Ralf Schumacher.

„Obaja sa dopustili chýb, ako Mick, tak aj jeho tím. Rozdiel je však v tom, že o chybách tímu sa v Haase verejne nezmieňujú,“ dodal.

Niečo také však boss Haasu rezolútne odmieta. V emotívnom rozhovore pre Sky Germany (pre ktorú Ralf Schumacher pracuje) pred Veľkou cenou Azerbajdžanu obvinil médiá z toho, že sa snažia jeho tím rozdeliť. „Dochádza k rozdeleniu nášho tábora zvonka a niečo také pre Micka nie je dobré. Práve odtiaľ sa šíria nepokoje,“ povedal Steiner.

„Ja sa predsa snažím Micka zbaviť tlaku,“ dodal emotívne.

Nebol to však len Ralf Schumacher. Slová veľkej podpory a chvály vyslal nemeckému mladíkovi aj Toto Wolff. Steiner však trvá na tom, že on si viac ako všetci ostatní praje, aby bol Mick junior úspešný.

„Pripadá mi to tak, akoby sme za všetko boli zodpovední my, no ja si nemyslím, že to tak je,“ hovorí Steiner.

„Chceme, aby bol Mick úspešný. Sme tím a ja Micka potrebujem, takisto on potrebuje nás. Spolu môžeme byť veľmi silní. Ak však nebudeme spolupracovať, potom to nedokážeme. Potrebujeme uspieť a získavať body,“ dodal Tirolčan.