logo F1online.sk

Pérez možno začína byť tŕňom v oku Verstappena, myslí si Herbert

Max Verstappen a Sergio Pérez so šampanským
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2022

Dobré výkony Sergia Péreza v poslednom období viedli k početným komentárom na adresu vnútornej dynamiky v Red Bulle. Podľa niektorých sa z Mexičana stáva skutočná hrozba pre jednotku tímu Maxa Verstappena. Zaradil sa k nim aj bývalý pilot a dnes expert televízie Sky Sports Johnny Herbert.

Zrejme bude stačiť, ak Pérez vyslovene pokazí nasledujúce preteky a všetky tieto reči razom utíchnu. Avšak vo svetle jeho monackého víťazstva a novej zmluvy pôsobí ako niekto, kto má v rukách všetky karty potrebné k tomu, aby si s Maxom Verstappenom mohol zahrať otvorenú partiu.

Lewis Hamilton je po rokoch, kedy bol neohrozeným lídrom Mercedesu, vystavený veľkému tlaku zo strany mladíka Georgea Russella. Mohol by sa o niečo také postarať aj Pérez v Red Bulle?

„Myslím si, že sa neustále približuje a tiež, že sa v tíme brilantne zahniezdil,“ povedal Johnny Herbert pre Sky News.

„V Monaku odviedol skvelú prácu a zdá sa, že úžasne dozrieva, čo je dobré nielen pre Sergia, ale tiež pre jeho tím, keďže boj v Pohári konštruktérov je vo Formule 1 taktiež nesmierne dôležitý,“ dodal trojnásobný víťaz veľkej ceny.

Napriek Mexičanovmu extempore pri oslavách v Monaku, na ktorých bol videný hneď niekoľkokrát vo veľmi tesnej blízkosti neznámych žien, kým jeho manželka bola doma s týždňovým synom a ich dvoma ďalšími deťmi, považuje Herbert pilota Red Bullu za výborný príklad pre mladých jazdcov.

„Spôsob, akým pristupuje k pretekaniu je… podľa mňa je to niečo, čo môžu mladíci sledovať, keď sa usilujú dostať z motokár do Formuly 1. Jeho správanie je naozaj skvelé.“

„Teraz smerujeme do Azerbajdžanu, kde vlani vyhral a v kariére trikrát vystúpil na pódium. Myslím, že niečo také sa podarilo len Sebastianovi Vettelovi. Zdá sa teda, že ide na okruh, na ktorom sa cíti dobre a ktorý mu umožní predviesť jeho skutočnú rýchlosť,“ dodal Herbert.

Mala by sa teda druhá strana garáže Red Bullu obávať? Víťazstvo v Monaku je dôkazom skvelej Pérezovej formy a ešte mu po ňom narastie sebavedomie. Plus, na okruhu v Baku mu vždy prialo šťastie.

„Možno začína byť tak trochu tŕňom v oku pre Maxa Verstappena a bude naozaj veľmi zaujímavé sledovať, ako bude ich vzájomná dynamika fungovať,“ hovorí Herbert.

„Čakajú nás skvelé veci, pretože obaja jazdci Red Bullu si to po príchode do Azerbajdžanu rozdajú a ktovie, kto z toho napokon vyjde víťazne,“ uzavrel bývalý pilot Benettonu, Tyrrellu, Lotusu, Ligieru, Sauberu, Stewartu a Jaguaru.