logo F1online.sk

Hamilton sa podľa Buttona trápi po psychickej stránke

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2022

Aké je asi aktuálne rozpoloženie Lewisa Hamiltona? Predsa len, jeho psychika si v poslednom období prešla náročnými skúškami. Najprv osudové vyvrcholenie v Abú Zabí, potom prechod na novú generáciu monopostov, ktorá zatiaľ Mercedesu nevychádza celkom podľa predstáv a napokon nový a nebojácny tímový kolega George Russell. Bývalý pilot Jenson Button preto nahlas uvažuje, ako na tom asi sedemnásobný šampión je po mentálnej stránke.

Je dosť pravdepodobné, že nový tímový kolega psychike sedemnásobného majstra sveta nepomáha. George Russell sa totiž nachádza v úplne opačnej situácii ako muž na druhej strane garáže.

„Myslím si, že pre Lewisa je to veľká zmena, keďže už nepilotuje auto, ktoré je v jeho svete považované za konkurencieschopné,“ povedal Button v rozhlasovej šou Chrisa Evansa.

„Od roku 2014 zakaždým bojoval o titul. Navyše, do tímu prišiel nový kolega, sebavedomý mladík George Russell, ktorý je od prvého okamihu konkurencieschopný. Keďže George jazdí s autom, ktoré je v skutočnosti lepšie ako tie, na ktoré bol zvyknutý z Williamsu, nadobudol vďaka tomu sebadôveru a dokáže na to zatlačiť viac,“ usudzuje šampión z roku 2009.

„Lewis na druhej strane zrejme nemá v aute takú sebadôveru, aby z neho dokázal vyťažiť maximum. A keď máte za sebou zopár zlých pretekov, trápite sa po psychickej stránke. Tento šport je o psychike, nie je to len fyzický šport.“

 „Ako všetci vieme, Lewis je jedným z najlepších pilotov, ak nie úplne najlepší. Bude opäť konkurencieschopný, ak bude chcieť. O to práve ide. Možno si myslí, že jeho kariéra skončila a chce ísť robiť niečo iné. Ktovie? Ak však Lewis má auto, ktoré dokáže vyhrávať, tak s ním vyhrávať bude,“ dodal Button.

Súvisiace články