logo F1online.sk

To je typický Steiner, odkázal Ralf Schumacher šéfovi Haasu po jeho kritike

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2022

Šéf Haasu Günther Steiner sa po monackej nehode Micka Schumachera nezdržal kritických slov na adresu svojho zverenca, ktorý v Monte Carle nie prvýkrát rozbil svoj monopost. Tirolčan nielen v tomto roku, ale aj vlani viackrát zopakoval dôležitosť udržať monopost pokiaľ možno v jednom celku. Na jeho kritiku reagoval vlastnou kritikou Mickov strýko Ralf Schumacher.

Bolo viac ako zrejmé, že Steiner svojimi slovami vyslal na verejnosť správu, že v Haase s niečím takým nie sú spokojní a vlastne si to ani nemôžu dovoliť. Zhodnotil to len krátkymi dvoma vetami: „Nie je to veľmi uspokojivé mať opäť takúto veľkú haváriu. Musíme zistiť, ako budeme postupovať ďalej,“ povedal Steiner.

Z týchto slov bolo všetkým nad slnko jasné, aké pocity mal po Monaku šéf Haasu voči svojmu zverencovi. Ak k tomu prirátame nehodu v kvalifikácii v Džidde a spôsob, akým Schumacher zahodil body v Miami, je jasné, že trpezlivosť v americkej stajni nie je nekonečná.

Tieto slová sa však vôbec nepozdávajú Mickovmu strýkovi Ralfovi Schumacherovi, ktorý po Monaku svojho synovca sám kritizoval a upozorňoval ho, že niečo také si nemôže dovoliť.

„Tá nehoda v pretekoch bola jeho chyba. Ostatní prešli cez toto miesto bez problémov, ale on nie,“ povedal Ralf Schumacher.

„Vyšiel na mokrú časť trate, čo je chyba, ktorú si nemôžete dovoliť. Sami ste videli, že za toto zaváhanie prišiel nemilosrdný trest. Nielenže tým preňho preteky skončili, ale tiež ťažko poškodil auto, čo má finančné dôsledky pre tím,“ dodal.

Ralf si však v žiadnom prípade nemyslí, že by takúto kritiku mohol niekto vysloviť z pozície šéfa stajne. Na niečo také sú jazdci citliví a Schumacher na slová šéfa Haasu pomerne ostro reagoval.

„Takéto vyhlásenia sú pre Günthera Steinera typické,“ prehlásil pre Sky Germany. „Bolo to z jeho strany celkom zbytočné, veď aj tím urobil veľa chýb.“

„Teraz musí dôjsť k spojeniu dvoch vecí. Na jednej strane, Mick potrebuje byť opatrný a neurobiť žiadne jazdecké chyby. Haas sa však taktiež potrebuje posunúť ďalej, pretože už sa začína trápiť aj Kevin Magnussen.“

„Je dôležité teraz dať všetko dokopy. Nemôže prísť k žiadnej technickej poruche, aby mohol Mick absolvovať svoj tréningový program a nerobiť pri tom chyby. Ak budú obe strany pracovať lepšie, nevidím problém,“ povedal Ralf Schumacher.

O budúcnosti jeho synovca sa začalo v posledných dňoch špekulovať, avšak bývalý pilot Williamsu či Toyoty obavy nemá. Potenciál mladého Schumachera je vraj všetkým dobre známy. „Myslím, že šéfovia tímov presne vedia, aký potenciál sa v ňom skrýva. V súčasnosti sa toho odohráva viac ako dosť. Do Formuly 1 prichádza veľký nemecký výrobca a chce nemeckého pretekára,“ dodal Schumacher.