logo F1online.sk

Bola to chyba, ktorú si nemôžete dovoliť, povedal o svojom synovcovi Ralf Schumacher

Mick Schumacher, rozpolený monopost po nehode
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2022

Mick Schumacher sa dostal do jedného z najťažších období svojej mladej kariéry. Dve veľké nehody a bezbodový ročník spustili špekulácie o jeho ďalšej budúcnosti. Tie budú s každým víkendom podobným tomu v Monaku len silnieť. K situácii sa vyjadril aj jeho strýko Ralf, podľa ktorého si Mick takéto chyby nemôže dovoliť.

Doterajšie hodnotenie sezóny v podaní nemeckého mladíka nebolo práve pozitívne. Schumacher preto musí túto svoju čiernu sériu pretrhnúť čo najskôr a primäť médiá i fanúšikov, aby o ňom mohli hovoriť aj v pozitívnom zmysle.

„Pre Micka to bol víkend hodný zabudnutia,“ povedal jeho strýko Ralf Schumacher. „Tá nehoda v pretekoch bola jeho chyba. Ostatní prešli cez toto miesto bez problémov, ale on nie.“

„Najprv som si myslel, že trafil zvodidlá a v dôsledku toho dostal pomalý defekt, ale to sa nakoniec neukázalo ako príčina nehody. Vyšiel na mokrú časť trate, čo je chyba, ktorú si nemôžete dovoliť. Sami ste videli, že za toto zaváhanie prišiel nemilosrdný trest. Nielenže tým preňho preteky skončili, ale tiež ťažko poškodil auto, čo má finančné dôsledky pre tím,“ dodal Schumacher.

Podľa niektorých zdrojov vyjde Haas táto nehoda na jeden milión dolárov. Mick tým natiahol svoju bezbodovú šnúru na 28 pretekov a v kariére stále čaká na umiestnenie v najlepšej desiatke.

Kým vlani dostával samé chvály za svoje pôsobenie po boku Nikitu Mazepina, tento rok sa situácia úplne otočila. Kevin Magnussen už má na konte pätnásť bodov, Mick iba dve veľké nehody. Podľa jeho strýka teraz musia v tíme za všetkým urobiť hrubú čiaru.

„Haas musí nájsť spôsob, ako môže začať opäť od nuly. Boli tu aj dobré preteky,“ povedal Ralf Schumacher. „Verím, že tím taktiež príde s nejakými vylepšeniami. Môžete s autom jazdiť rýchlo, ale držať krok s ostatnými je stále ťažšie a ťažšie.“

„V každom prípade sa musí stať niečo, čo Mickovi uľahčí život. On sa na druhej strane musí naučiť, že takéto chyby by sa nemali stávať. Avšak v roku 2020, keď sa stal šampiónom vo Formule 2, všetkým ukázal, že sa dokáže vysporiadať s náročnými fázami sezóny,“ dodal Ralf.

Súvisiace články