logo F1online.sk

Krack má jasno: Chceme pokračovať so Sebastianom

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2022

Sebastian Vettel predviedol na Veľkej cene Monaka solídny výkon. Po dobrej kvalifikácii i pretekoch uchmatol pre Aston Martin ďalší bod do tabuľky. V zákulisí sa medzitým pokračuje v špekuláciách o jeho budúcnosti, keďže Seb nemá pre sezónu 2023 podpísaný kontrakt. Jeho šéf Mike Krack však má jasno v tom, koho by v budúcom roku videl v kokpite najradšej.

V posledných dňoch sa objavil rad zaujímavých špekulácií. Zaznelo dokonca aj niekoľko prekvapivých, a síce, že Sebastiana by v kokpite Aston Martinu mohol nahradiť Mick Schumacher. To najprv zaznelo na stránkach talianskej edície portálu Motorsport.com, potom o nich hovoril aj žurnalista Joe Saward. Zo Silverstone však zatiaľ nevychádzajú signály, že by chceli niečo zmeniť.

„Takto sa nespráva niekto, kto už nechce jazdiť. Keby ste ho tak videli na debrífingoch alebo počuli v telefóne. On sa skrátka chce do všetkého zapojiť,“ povedal šéf Aston Martinu Mike Krack v rozhovore pre n-tv.

Ten svojho zverenca pochválil aj za výkon, ktorý predviedol v Monaku a ktorým ukradol pre svoj tím ďalší bodík. „Takto nejazdí niekto, kto už nechce jazdiť. Od prvého kola to bol z jeho strany špičkový výkon. Našim cieľom je do konca roka vytvoriť také podmienky, aby Sebastian mohol využiť svoj talent.“

Tak či onak, po sezóne Vettelovi končí zmluva. Aj keby mal Aston Martin vôľu a chuť s ním spoluprácu predĺžiť, stále sa môže stať, že Sebastian sa sám rozhodne odísť. Zatiaľ nemá žiadne záväzky a ak sa sám rozhodne, že toho má dosť, v odchode mu nikto nezabráni.

„Ak máte niekoho ako je Sebastian, musíte sa pokúsiť ho udržať. Predstavuje kombináciu obrovskej jazdeckej kvality, skúsenosti a veľmi pozitívneho človeka, ktorý nám pomáha napredovať,“ chváli Krack svojho zverenca.

„Jednoznačne sme si svoju cestu už zvolili a chceme pokračovať so Sebastianom,“ povedal, pričom nevylúčil, že Aston Martin možno bude nútený nejaké zmeny vykonať. „Všetko ostatné sa uvidí neskôr,“ dodal.

Súvisiace články