logo F1online.sk

Jordan: Hamilton už nie je alfa samcom ani vo vlastnom tíme, Ricciardo to už dlho nevydrží

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Dve veľmi zaujímavé porovnania, na ktoré sme sa tešili prakticky už pred začiatkom sezóny. Lewis Hamilton proti Georgeovi Russellovi a Lando Norris proti Danielovi Ricciardovi. Nuž, po prvých siedmich pretekoch sa to v Mercedese i McLarene vyvíja viac ako zaujímavo v prospech mladších pilotov z menovaných dvojíc. Eddie Jordan vidí celú situáciu jasne a veľmi svojsky.

Zakladateľ a majiteľ rovnomenného tímu, ktorý je predchodcom súčasného Aston Martinu, už vo Formule 1 nepôsobí. Sem-tam sa však objaví v padoku či v médiách a poskytne svoj jedinečný pohľad na vec, ktorý je verejnosťou kvôli svojej kontroverznosti vyhľadávaný. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade, kedy Eddie okomentoval situáciu v tímoch Mercedes a McLaren.

„Myslím, že je to veľké prekvapenie, pretože všetci vo Formule 1 považovali práve Hamiltona za toho alfa samca,“ prehlásil Jordan. „On však dnes už nie je alfa samcom ani vo vlastnom tíme, pretože jeho miesto obsadil Russell. Myslím, že je veľmi zaujímavé to sledovať a naozaj chcem vidieť, ako to Lewis prekoná.“

Ďalšie nesmierne zaujímavé interné porovnanie sa práve odohráva v tíme McLaren. Tam čelí Daniel Ricciardo stále väčšiemu tlaku a nespokojnosti, ktorú už na verejnosti prezentoval aj jeho šéf Zak Brown. Austrálčan skrátka nepodáva adekvátne výkony, naproti tomu jeho tímový kolega Lando Norris priam hviezdi, čo Danielovi život ešte viac komplikuje. Jordan si myslí, že takto to už Ricciardo dlho nevydrží.

„Veľké ceny mu jedna po druhej utekajú a len veľmi zriedka dostanete šancu to napraviť a dobehnúť. Odteraz by som sledoval jeho kariérnu cestu, pretože si nemyslím, že to takto ešte môže dlho vydržať,“ prehlásil Jordan.

„Lando ho doslova ničí, mentálne, fyzicky a aj na samotnej trati. Keď vo vnútri tímu nastane podobná situácia, dostane vás to. Musí sa z toho okamžite otriasť,“ radí Jordan mužovi, ktorý v doterajšom priebehu sezóny získal len 11 bodov, kým jeho tímový kolega už 48.

Súvisiace články