logo F1online.skF1online.sk

Akoby som prehĺtal dýky, hovorí o svojej chorobe Norris

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Lando Norris zažil v Španielsku jeden z najťažších víkendov vo svojej kariére. S angínou si sadol do horúčavou rozpáleného kokpitu a zajazdil perfektné preteky, v ktorých pre McLaren uchmatol cenné štyri body. Lando počas španielskeho i začiatkom monackého víkendu vynechal veľkú čas svojich mediálnych povinností. V Monte Carle však už bol v rámci možností v poriadku a opäť podal skvelý výkon zakončený šiestym miestom a najrýchlejším kolom.

Nebol to pre britského mladíka žiadny „med“. V Barcelone bol po pretekoch neskutočne vyšťavený a mal problém z auta vôbec vystúpiť po vlastných. Keďže bola väčšina jeho mediálnych povinností zrušená, ani sme presne nevedeli, ako sa cítil. V priebehu monackého víkendu však všetko objasnil.

„Vo štvrtok pred barcelonským víkendom som dostal angínu,“ napísal Norris vo svojom stĺpčeku pre Telegraph. „Príznaky sa postupom súťažného víkendu stále zhoršovali; studený pot, horúčka, bolesti svalov. V nedeľu ma už tak bolelo hrdlo, že som mal pocit, akoby som prehĺtal dýky. Bolelo to tak veľmi, že sotva som mohol piť. A keď sa mi už podarilo do seba niečo dostať, do piatich minút som to vyvracal.“

„K tomu všetkému sa mi v aute naozaj ťažko dýchalo, hlavne keď je váš tep v kokpite ďaleko vyšší než normálne. Prirátajte ešte neznesiteľné horúčavy v Španielsku. Bol to nepríjemný zážitok. Toto boli prvé preteky, v ktorých som použil fľašu na pitie, a to ma skutočne zachránilo. Usrkol som z nej po každom kole. Neurobiť to, začal by rýchly pád z kopca,“ opisuje pilot McLarenu svoje pocity v kokpite.

„Mal som šťastie, že začiatkom týždňa za mnou do Monaka prišli aj môj tréner a tímový lekár, ktorí zostali so mnou. Vo štvrtok, keď sem prišli aj rodičia, som sa už dokázal postaviť na nohy, hoci som zrušil všetky svoje mediálne povinnosti, keďže som sotva mohol rozprávať.“

„Nakoniec sa v Monaku odohral kúzelný víkend, boli pri tom aj moji rodičia a priateľka, vďaka čomu bolo toto podujatie pre mňa ešte výnimočnejšie,“ hovorí Norris.

„Niežeby som nejako bujaro oslavoval, v skutočnosti ani veľmi nepijem. Ak niekedy vyhrám preteky, budú mi musieť nájsť niečo iné ako šampanské, pretože ho neznášam. Po pretekoch som sa vrátil domov a doprial si pokojnú noc sledovaním Indy 500. Pato O’Ward odviedol úžasnú prácu a získal druhé miesto pre tím McLaren v IndyCar. Títo chlapci majú riadne cojones (gule, pozn. red.),“ dodal aktuálne siedmy muž celkového poradia.

Súvisiace články

Diskusia