logo F1online.skF1online.sk

Norris: Je vidieť, komu tieto nové autá vyhovujú a komu nie

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 5. 2022

Landovi Norrisovi sezóna 2022 zatiaľ vychádza pomerne dobre, aspoň minimálne v porovnaní s jeho tímovým kolegom Danielom Ricciardom. Brit preto neskrýva spokojnosť, zároveň však hovorí, že všetci v F1 stále pracujú na pochopení novej generácie vozidiel, pričom nie každému súčasné monoposty vyhovujú.

McLaren získal v tejto sezóne 59 bodov, z toho až 48 výlučne zásluhou Norrisa. Britovi sa nedá okrem jedného vypadnutia v Miami prakticky nič vytknúť.

„Som veľmi spokojný s tým, ako sa mi teraz darí. Som trochu prekvapený, ako dobre som si počínal počas posledných dvoch víkendov, pretože som sa necítil dobre.“ Brit už dlhšie bojuje s angínou, jeho výkony sú preto ešte pozoruhodnejšie.

„Čoraz viac chápem auto, stále je pre mňa nové, tak ako pre všetkých pilotov. V tomto roku som musel vyskúšať veľa vecí a prispôsobiť sa, pričom mám pocit, že teraz sa do toho dostávam. Nie je to tak, že by som vďaka tomu, že som bol už predtým v McLarene, všetko dokonale vedel – je to práve naopak. Bolo to pre mňa nové auto, nové pneumatiky, nové nastavenia, jednoducho všetko nové. V niektorých ohľadoch musím prehodnotiť spôsob jazdy a v mnohých ohľadoch nemôžem jazdiť tak, ako by som chcel,“ predstavil Norris svoj pohľad na aktuálny ročník.

Rodák z Britských ostrov poukázal aj na to, že zmeny niektorým pilotom pasujú viac ako iným, pričom ako príklad uviedol situáciu svojho bývalého tímového kolegu Carlosa Sainza. „Charles Leclerc si tento rok počína oveľa lepšie ako Carlos. Ten ho minulý rok porazil, pričom teraz to jednoducho vyzerá tak, že Charles je v oveľa komfortnejšej pozícii.“

„To isté platí aj o Sergiovi Pérezovi – je v oveľa lepšej pozícii v porovnaní s tým, ako tomu bolo minulý rok. Takže tento rok je v aute dosť veľa zmien a myslím, že je jasne vidieť, ktorým jazdcom to vyhovuje viac ako iným. Ale tiež to chce čas, aby každý pochopil všetky tieto nové veci a ja mám pocit, že až teraz tomu konečne rozumiem“ dodal 22-ročný pretekár.

Súvisiace články

Diskusia